Ana SayfaGüncelDemirtaş, AİHM kararını Büyük Daire’ye taşıdı

Demirtaş, AİHM kararını Büyük Daire’ye taşıdı

HABER MERKEZİ – AİHM’in kendisi hakkında verdiği kararının aleyhteki maddelerini AİHM Büyük Dairesi’ne taşıyan Selahattin Demirtaş, Türkiye’nin kararı uygulamamasına ilişkin hüküm kurulmasını da istedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) 20 Kasım 2018 tarihinde kendisi hakkında verdiği kararının aleyhteki maddelerini AİHM Büyük Dairesi’ne taşıdı.

Demirtaş, avukatları aracılığı ile yaptığı başvuruda hem aleyhte verilen maddelerin yeniden incelenmesini hem de Türkiye’nin kararı uygulamamasına ilişkin hüküm kurulmasını istedi.

HDP tarafından paylaşılan, Demirtaş’ın avukatlarının başvuruya ilişkin açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.

AİHM’in ‘serbest bırakılmalı’ kararı

Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğu ile ilgili kararını 20 Kasım 2018 tarihinde açıklayan AİHM, Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğine ve ‘siyasi nedenlerden ötürü, muhalefetin sesini kısmak için tutuklandığına’ hükmetmişti.

Karara tepki gösteren AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “AİHM’in verdiği kararlar bizi bağlamaz. Biz karşı hamlemizi yapar, işi bitiririz” demişti.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi de AİHM’in kararına rağmen Demirtaş’ın tutukluluğunun devamına karar vermişti.