Ana SayfaGüncelErdoğan 7 yıl sonra ODTÜ’de: Yerleşke ablukaya alındı, öğrenciler gözaltında

Erdoğan 7 yıl sonra ODTÜ’de: Yerleşke ablukaya alındı, öğrenciler gözaltında

HABER MERKEZİ – ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi açılış töreninde konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlerimizle birlikte daha büyük hayaller kurup gerçekleştirmek için çalışmamız gereken bir dönemdeyiz” dedi. Diğer yandan üniversite yerleşkesinde alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, dört öğrenci gözaltına alındı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi’nin açılışına katılan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada bir konuşma yaptı.

Yedi yıl sonra ODTÜ’ye gelen Erdoğan’ın konuşması öncesi ve sırasında yerleşkedeki polis ablukası dikkat çekti.

Erdoğan’ın bugün konuşma yaptığı ODTÜ Kültür Kongre Merkezi çevresi ve üniversitenin merkezi bölgeleri dünden itibaren polis bariyerleriyle çevrildi.

Dört öğrenci gözaltına alındı

Cumhuriyet gazetesinin aktardığına göre yüzlerce polis, zırhlı araçlar ve atlı polislerin sabah saatlerinden itibaren beklemeye başladığı yerleşkede, öğrencilerin ve personelin yemek yediği kafeterya normalden 1,5 saat önce kapatıldı, ring seferleri durduruldu.

Yerleşkenin geniş bir alanına öğrencilerin girmesi de yasaklandı.

Evrensel gazetesi ise Erdoğan için alınan önlemler sırasında dört öğrencinin gözaltına alındığını aktardı.

Habere göre Fizik Bölümü önünde pankart açmak isteyen Sosyalist Gençlik Dernekler Federasyonu ve Devrimci Öğrenci Birliği üyesi iki öğrenci polis tarafından darbedildi. Bu sırada orada bulunan iki öğrenciyle birlikte toplam dört öğrenci gözaltına alındı.

Erdoğan: Gençlerimizle birlikte çalışmamız gereken bir dönemdeyiz

Polisin ablukaya aldığı ODTÜ’de konuşan Erdoğan ise “Gençlerimizle birlikte daha büyük hayaller kurup gerçekleştirmek için çalışmamız gereken bir dönemdeyiz” dedi.

“İdeolojik tartışmalar”ın ODTÜ’yü etkilediğini savunan Erdoğan, “ODTÜ ilk sıralarda yer alamaya devam ediyorsa kurulduğu toprakların mayasına borçludur” diye belirtti ve şöyle devam etti:

“ODTÜ’yü hep başarılarıyla yetiştirdiği kaliteli öğrencileriyle kaliteli öğretim görevlileriyle değerlendiriyoruz. Bu önemli eğitim kurumunu ülkemize kazandıranlara ve bugünlere gelmesini sağlayanlara teşekkür ediyorum. ODTÜ’nün kuruluş amacı 16 yıllık politikamızın ifade biçimidir.”

Erdoğan en son 2012’de ODTÜ’ye gitmişti

18 Aralık 2012 tarihinde Göktürk 2 uydusunun fırlatılmasını canlı yayından takip etmek amacıyla, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nde yapılacak törene katılmak için ODTÜ’ye giden dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve polis ablukasını protesto eden öğrencilere polis gaz, tazyikli su ve ses bombalarıyla müdahale etmişti.

Olaylarda birçok öğrenci yaralanırken, polisin attığı gaz bombası kafasına isabet eden bir öğrenci ise beyin kanaması geçirmişti.

Erdoğan bu tarihten itibaren ODTÜ’ye gitmemişti.