Ana SayfaGüncelErdoğan: AKM, jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacak

Erdoğan: AKM, jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacak

HABER MERKEZİ – Atatürk Kültür Merkezi’nin temel atma töreninde konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burası, jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacak” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı’nda Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) temel atma törenine katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “İstanbul Atatürk Kültür Merkezi, milletin değerleriyle, inancıyla, insanımızın tarihi ve kültürüyle kavgalı, jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacaktır” dedi.

AKM’nin 95 bin 600 metrekare kapalı alana sahip 5 ayrı bloktan oluşacağını belirten Erdoğan, “İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’ni 2 yıl gibi kısa bir süre içinde tamamlayarak sanatçılarımızın ve sanatseverlerin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Erdoğan, AKM projesinin toplam yatırım bedelinin 860 milyon lira olduğunu da belirtti.

1969 yılında açılan AKM, 2008 yılında depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle güçlendirme çalışması yapılmak üzere kapanmış, 2018’in Mayıs ayının sonunda ise tamamen yıkılmıştı.

AKM’nin yerine yapılacak yeni binanın tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılının sonuna kadar yeni opera binasının İstanbul’a kazandırılacağını duyurmuştu.

“Kitapta, dergide, gazetede KDV olmayacak”

Ayrıca Erdoğan, Rami Kışlası’na İstanbul’un en büyük kütüphanesinin yapılacağını belirterek “Rami Kışlası’nda 6 milyon ciltlik bir kütüphane açacağız” dedi ve artık kitap, dergi ile gazetelerden KDV (Katma Değer Vergisi) alınmayacağını açıkladı.

“Bu hafta Meclis’te görüşülecek bir kanunla kitapta ve süreli yayınlarda KDV oranının sıfıra düşürülmesi uygulaması, hem yayıncıları hem satıcıları kapsayacak şekilde genişletiliyor. Artık kitapta, dergide, gazetede KDV olmayacak.”




Önceki Haber
CHP'nin 12 maddelik seçim bildirgesi açıklandı
Sonraki Haber
Zonguldak'ta maden ocağında toprak kayması: Bir işçi yaralı