Ana SayfaGüncelErdoğan: İş Bankası Hazine’nin malı olacak

Erdoğan: İş Bankası Hazine’nin malı olacak

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Minbiç için “Sabrımız sınırsız değil” dedi ve ‘güvenli bölge’ konusunda “ABD verdiği sözleri tutmazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz” diye konuştu. Diğer yandan Erdoğan, İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye aktarılacağını söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde 31 Mart yerel seçimleri öncesi ekonomideki gidişat ve Suriye’deki gelişmeler vardı.

“Ekonomide her dönemde AKP iktidarlarının nasıl başarı grafiği çizdikleri ortada” diyen Erdoğan, hükümetin seçim sonrası IMF’yle anlaşma yapacağına ilişkin iddiaları yalanladı.

“CHP ülkemizin yeniden IMF’ye gideceği yalanını söyleyecek kadar alçak bir fırsatçılık peşine düştü. IMF’ye gidenlerin kim olduğu belli bunlar CHP zihniyeti diğerleri bunlar IMF’ye gittiler. Türkiye 2013 yılı Mayıs ayında IMF defterini kapatmıştır ve bir daha da Allah’ın izniyle açmayacaktır.”

CHP’nin İş Bankası’ndaki hisseleri

Erdoğan, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin de Hazine’ye aktarılacağını söyledi.

“İş Bankası Allah’ın izniyle Hazine’nin malı olacaktır. Bu parlamento, bu tarihi kararı da Allah’ın izniyle alacaktır.”

‘Güvenli bölge’ ve Minbiç konuları

Suriye’nin kuzeyinde kurulması planlanan ‘güvenli bölge’ konusuna da değinen Erdoğan “talebimizde ısrarcıyız” dedi ve ekledi: “Orası bizim kontrolümüzde olmalı, diğer ülkeler ancak lojistik destek verebilirler.”

Askeri hazırlığın da sürdürdüğünü söyleyen Erdoğan, “Şayet ABD verdiği sözleri tutmazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Sayın Trump ile bu konularda çok verimli görüşmeler yapıyoruz ancak alt düzeydeki görüşmelerde aynı verimliliği alamıyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, Minbiç için ise “Sabrımız sınırsız değil” dedi ve “teröristler birkaç hafta içinde buradan çıkarılmazsa bizim bekleme süremiz sona erer” diye ekledi.

“Bu durumda Türkiye, muhataplarına verdiği sözleri tutmuş ancak karşılığını bulamamış olacaktır, kendi planlarımızı hayata geçirme hakkımız doğacaktır. Bu konuda yaptırım listeleri dahil hiçbir şey bizi durduramaz.”

İYİ Parti’den istifa eden Akkal AKP’ye geçti

Öte yandan İYİ Parti’den istifa eden Manisa Milletvekili Tamer Akkal, AKP’ye geçti.

AKP’nin grup toplantısına da katılan Akkal’a parti rozetini Erdoğan taktı.

Bu katılımla birlikte AKP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 290’dan 291’e yükseldi.

Akkal, HDP’nin büyükşehirlerde aday çıkarmamasının CHP ile İYİ Parti’ye destek vermek anlamına geldiğini ve parti içinde demokratik olmayan uygulamalar olduğunu belirterek, partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.