Ana SayfaGüncelErdoğan: Venezuela altını Çorum’da işlenecek

Erdoğan: Venezuela altını Çorum’da işlenecek

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum’u altın ticaretinde farklı bir noktaya taşıma istediklerini kaydederek, “Venezuela altınını Çorum’da işleyecek’’ diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Çorum’daydı.

Kentin Abide Meydanı’nda bir konuşma gerçekleştiren Erdoğan, seçimlere az bir süre kaldığını belirterek, “Türkiye 31 Mart günü çok önemli, çok kritik bir seçim yaşayacak. Ülkemizin bekası, milletimizin refahı için bu seçimlerden de AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak tarihi bir zaferle çıkmak istiyoruz. Biz 31 Mart’ta da Çorum’un yine sandıkları patlatmasını, yine büyük bir demokrasi destanı yazmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Erdoğan ayrıca “Altın ticaretinde Çorum’u çok farklı bir noktaya taşıyacağız” dedi.

Siyasi ve ekonomik krizin içerisindeki Venezuela’nın Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun yardımcısının kentte incelemelerde bulunduğunu söyleyen Erdoğan, “Başkan Yardımcısı bana Çorum sanayisinden, Çorumlu kardeşlerimin başarısından sitayişle bahsetti. İnşallah altın ticaretinde de Çorum’u çok farklı bir noktaya taşıyacağız. Venezuela altınını Çorum’da işleyecek’’ diye ekledi.

Türkiye ve Venezuela arasındaki altın ticareti

Uluslararası haber ajansı Reuters, geçtiğimiz günlerde derin bir ekonomik ve siyasi kriz içerisindeki Venezuela’nın altın ticaretini mercek altına aldığı bir rapor yayınlamıştı.

Onlarca kişiyle görüşerek hazırlanan Reuters dosyasında, Venezuela’da ekonomideki çöküşle 300 bin civarında kişinin ülkenin derme çatma altın madenlerinde çalışmaya başladığı, çıkarılan işlenmemiş altınların ülke dışına gönderildiği ve bu yolla uluslararası yaptırımların aşıldığı belirtiliyor.

Raporda, bu ticaretin merkezinde Türkiye’nin de yer aldığı bildiriliyor.

Reuters’ın resmi kayıtlardan aktardığına göre Venezuela bu yolla 2018 yılı içinde Türkiye’ye 900 milyon dolar değerinde işlenmemiş altın gönderdi.

Venezuela ise gönderdiği altınların karşılığında başta makarna ve süt tozu olmak üzere gıda maddeleri alıyor.




Önceki Haber
Uluslararası Basın Enstitüsü’nden Türkiye raporu: Hükümet medyanın yüzde 95’ini etkisi altına aldı
Sonraki Haber
Kilis yakınlarında ÖSO'ya bombalı saldırı