Ana SayfaGüncelFerhat Tunç hakkında 20 yıl hapis istemi

Ferhat Tunç hakkında 20 yıl hapis istemi

HABER MERKEZİ – Ferhat Tunç hakkında “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” iddiasıyla 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, sanatçı Ferhat Tunç hakkında “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamasıyla 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırladı.

İddianame, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Tunç’un Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantılarına katılması ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile beraberindeki Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Afrin’e yönelik operasyonuna tepki amaçlı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar suçlama konusu yapıldı.

Ne olmuştu?

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Tunç 14 Ocak 2019 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı.

DTK’nin etkinliğine katılması ve sosyal medya paylaşımları soruşturma konusu yapılan sanatçı Tunç, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Öte yandan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek hakkında dava açılan sanatçı Ferhat Tunç hakkında Ekim 2018’de 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezası verilmişti.

Tunç hakkında verilen cezada ertelemeye gidilmemişti.