Ana SayfaKültür-SanatFilmmor Kadın Filmleri Festivali 7 Mart’ta başlıyor

Filmmor Kadın Filmleri Festivali 7 Mart’ta başlıyor

HABER MERKEZİ – 17. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali 7 Mart’ta kadınlarla buluşmak üzere yola çıkıyor.

Filmmor Kadın Kooperatifi tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali bu yıl 7 Mart – 7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kadınlar ile birlikte kadınlar için sinema yapma şiarıyla yola çıkan Kooperatif’in düzenlediği festival, bu yıl 7 ilde izleyici ile buluşacak.

İstanbul Modern, Fransız Kültür Merkezi, Sinematek işbirliğiyle yapılan, feminist sinemanın “yaratıcı-tanık” ustası Agnès Varda’nın 19 uzun, 14 kısa metraj olmak üzere 33 filmini içeren retrospektifi; ‘Agnès Hakkında Her Şey’ 7 Mart – 30 Mart tarihleri arasında İstanbul Modern ve Caddebostan Kültür Merkezi’nde izlenebilecek.

Festivalde Türkiye ve dünyadan toplam 80 film izleyici ile buluşacak.

Sinemadan atölyelere

Etkinlik kapsamında; Kadınların Sineması, Kendine Ait Bir Cüzdan, Bedenimiz Bizimdir, Cins-iyet-ler, Feminist Bellek; Ursula K. Le Guin, Kadınların Seçimi; Yerel Adımlar, Geniş Alanlar bölümlerinde 80 film; Hikaye Anlatıcısı Kadınlar, Sinemada Cinsiyet Temsilleri ve Performansları, Feminist Kadraj panelleri; kadınların sinema yapma temaşasını kolaylaştırmak için atölyeler, söyleşiler, forumlar, yönetmenlerle buluşmalar da gerçekleştirilecek.

Festivalin gideceği şehir ve tarihler şöyle:

9-10 Mart Giresun, 11-17 Mart İstanbul, 6-7 Nisan İzmir, 13-14 Nisan Mersin, 20-21 Nisan Antalya, 27-28 Nisan Adana ve 4-5 Mayıs Diyarbakır.

Filmler ve etkinliklerin her sene olduğu gibi ücretsiz olacağı etkinlikte Agnès Varda Retrospektifi ise Filmmor Kartları ile izlenebilecek.

Previous post
İran’dan soğan ithalatına başlandı
Next post
Antep’te aynı mahallede iki ayrı patlama