Ana SayfaDünyaFransa’da polis şiddetine yumruklarıyla yanıt veren eski boksöre 30 ay hapis cezası

Fransa’da polis şiddetine yumruklarıyla yanıt veren eski boksöre 30 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Fransa’daki gösteriler sırasında polis şiddetine yumruklarıyla karşılık veren eski boksör Christophe Dettinger’e 2,5 yıl hapis cezası verildi.

Fransa’da akaryakıt zamları ve vergi adaletsizliğine karşı başlayan sonrasında ise iktidar karşıtı isyana dönüşen Sarı Yelekliler’in eylemlerine katılan boksör Christophe Dettinger, eylemcilere saldıran polislere yumrukla karşılık vermişti.

5 Ocak’ta yapılan eylemde iki polisi darp ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Dettinger’e, 30 ay hapis cezası verildi.

Evrensel’de yer alan habere göre 30 aylık hapis cezasının 18 ayını erteleyen mahkeme, Dettinger’in gündüzleri serbest, geceleri ise cezaevinde kalmasına karar verdi.

12 ay boyunca yarı-açık cezaevinde kalacak olan Christophe Dettinger’e ayrıca, 6 ay boyunca Paris’e gitmeme ve yumruk attığı polislere 2 bin ila 3 bin avro tazminat ödeme cezası verildi.

Yardım kampanyası düzenlenmişti

Polise yumruk attığı görüntülerin basına yansımasının ardından Dettinger, 7 Ocak’ta gözaltına alınmış, iki gün sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Dettinger için düzenlenen yardım kampanyasında yaklaşık 130 bin avronun toplandığı kaydedilmişti. Bu yardım kampanyası, hükümet üyelerinin tepkisine neden olmuştu.

2007 yarı ağır siklet Fransa boks şampiyonu olan Christophe Dettinger, kendisini ne ‘aşırı sol ne de aşırı sağ’da konumlandırdığını söylüyor.

Eylemlerin hepsine katıldığını söyleyen 37 yaşındaki Dettinger, emekliler ve çocuklarının geleceği için endişeli olduğunu, bu yüzden sokağa çıktığını dile getiriyor.

Eski boksör, Léopold-Sédar-Senghor Köprüsü’nde yaşananlara ilişkin ise, eşinin ve arkadaşının biber gazından etkilendiğini, dolayısıyla kendini savunduğunu söylüyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır’a yürümek isteyen HDP’li vekillere polis şiddeti
Sonraki Haber
Buğday ekim alanı yaklaşık 2 milyon hektar azaldı