Ana SayfaDünyaGazeteci Erdemol: Erdoğan, Venezuela için ABD ile arasını bozmaz

Gazeteci Erdemol: Erdoğan, Venezuela için ABD ile arasını bozmaz

HABER MERKEZİ – Ankara’nın Maduro’ya desteği üzerine Washington yönetiminin ‘uyarı’sını değerlendiren gazeteci Erdemol, Türkiye’nin Venezuela ile olan ticari bağlarının zayıf olduğunu söyledi ve “Erdoğan, bir de Venezuela için Amerika ile arasını bozmak istemez” dedi.

Venezuela’da Anayasa Mahkemesi tarafından yetkileri elinden alınan Ulusal Meclis’in Başkanı Juan Guaido’nun kendisini geçici devlet başkanı ilan etmesinin ardından başlayan siyasi kriz tırmanıyor.

Guaido ABD başta olmak üzere çok sayıda Güney Amerika ülkesi ve Avrupa’dan destek alırken, ülkenin mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise şu an için aralarında Rusya, Çin ve Türkiye gibi ülkelerin de olduğu bazı devletlerin desteğine sahip.

Gazeteci Mustafa Kemal Erdemol, krizin tırmandığı Venezuela’daki durumu yorumladı.

webiz’de Soner Şimşek’in sunduğu “ENİKONU” programına konuk olan Erdemol, Venezuela’da dış müdahale olduğunu fakat henüz bir darbenin yaşanmadığını belirtti.

Venezuela’nın 2.5 milyar dolarının bloke edildiğini söyleyen Erdemol, “Maduro iyidir, kötüdür bunları bırakalım. Bir ülkeyi mahvedecek bir abluka var orada. Ve kapsamlı bir abluka. Yasadışı bu arada, Birleşmiş Milletler’in onayladığı bir abluka değil. ABD’nin tek taraflı uyguladığı yaptırımlar ve ablukalar var” dedi.

Ülkedeki krizin bir kaosa dönüştüğünü söyleyen Erdemol’a göre Venezuela konusunda çok ciddi bir bilgi kirliliği de var.

Maduro’nun sokak desteğine sahip olduğunu belirten Erdemol, 35 yaşındaki Guadio’nun gençliğinin sağ hareketlerde geçtiğini ve Amerikan yanlısı olduğunu söyledi.

ABD ile işbirliği yaptığını gizlemediğini de belirttiği Guadio’nun mevcut yasalara aldırmadığını söyleyen gazeteci Erdemol, altının çizilmesi gerekenin söz konusu yöntemle ilk kez karşılaşılması olduğunu kaydetti.

“Bunca yaşıma rağmen ilk kez böyle bir şey görüyorum” diyen Mustafa Kemal Erdemol, bunun arkasının benzer ülkelerde de gelebileceğini öngördüğünü söyledi.

Son olarak Venezuela petrolünün birçok ülke için çok önemli olduğunu belirten Erdemol, Türkiye’nin Venezuela ile ‘koparılamayacak’ ticari bağlara sahip olmadığını vurguladı.

Ankara yönetiminin yaptırımı delmeyeceğini de savunan Erdemol, “Recep Tayyip Erdoğan anti-Amerikan değildir. Ve açık söylüyorum, bir de Venezuela için Amerika ile arasını bozmak istemez” dedi.


ABD’den Türkiye’ye Maduro uyarısı: “İkili ticaret mercek altında”



Twitter

Facebook

Youtube

Previous post
HDP’den Mersin’de de CHP adayını destekleme sinyali
Next post
Büyük göç: ABD-Meksika sınırındaki insanlar ne durumda?