Ana SayfaEkonomiGörüşmelere başlandığı iddia edilmişti: Bakanlık’a göre IMF gündemi bir ‘algı operasyonu’

Görüşmelere başlandığı iddia edilmişti: Bakanlık’a göre IMF gündemi bir ‘algı operasyonu’

HABER MERKEZİ – IMF ile görüşülmeye başlandığı yönündeki iddiaları yalanlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı, konunun gündeme getirilmesini ‘amacı belli bir algı operasyonu’ olarak değerlendirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşmelere başlandığı yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.


Görüşmelere başlandı iddiası: “IMF ile anlaşma seçim sonrasında”


Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, IMF ile görüşüldüğü yönündeki iddialar ‘amacı belli bir algı operasyonu’.

Yapılan açıklamada, Türkiye ekonomisinin güçlü olduğu savunularak, “Türkiye’ni; ne kredi açısından, ne de teknik destek açısından IMF ile yolunun dahi kesişmesinin söz konusu olamayacağı defalarca ortaya konulmuştur. Bu performansa rağmen, IMF konusunun gündeme getirilmesinin hiçbir tutarlılığının olmadığı, amacı belli bir algı operasyonu olduğu çok açıktır” denildi.

‘Anlaşma için seçimler bekleniyor’ iddiası

Türkiye ekonomisindeki kötüye gidişat derinleşirken, hükümetin IMF ile görüşmelere başladığı öne sürülmüştü.

Söz konusu iddiayı köşesine taşıyan Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, IMF ile anlaşma için 31 Mart yerel seçimlerinden çıkacak sonucun beklendiğini söylemişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak da Ankara yönetimi ile IMF arasındaki görüşmelerin başladığını daha önceden söylediğini hatırlatarak, “Bu ülkenin ekonomisi 1 Nisan’dan sonra Uluslararası Para Fonu’na emanet edilecektir” demişti.