Ana SayfaGüncelGözaltına alınan yedi avukat serbest bırakıldı

Gözaltına alınan yedi avukat serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Açlık grevindeki tutuklu avukatların eylemine dikkat çekmek için İstanbul Beşiktaş’ta dilek feneri uçuran ÇHD ve HHB üyesi yedi avukat, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu’ndan (HHB) yedi avukat, aralarında ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu tutuklu beş avukatın ‘hukuksuzluklara dikkat çekmek ve adaletsizliği teşhir etmek’ için sürdürdükleri açlık grevi eylemine destek için İstanbul Beşiktaş’ta dilek feneri uçurmak istedi.

Ancak avukatlar Canan Gözcü, Yaprak Türkmen, Gökmen Yeşil, Barzan Demirhan, Oğuzhan Topalkara, Ayşegül Cağatay ve Seda Şaraldı polislerce gözaltına alındı.

Ters kelepçe takılarak Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen avukatlar, daha sonra farklı karakollara sevk edildi.

ÇHD İstanbul Şubesi tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “Şube başkanımız Gökmen Yeşil, gözaltı sonrası araçta ters kelepçeli halde dakikalarca işkence görmüştür” denildi.

Öte yandan, savcılığın dilek feneri uçurma girişiminden dolayı, “örgüt propagandası” ve “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçlamalarıyla avukatlar hakkında 24 saat süreyle gözaltı kararı verdiği belirtildi.

Avukatlar ‘adli konrtol’le serbest

Avukat Yaprak Türkmen

Daha sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirilen avukatlar, savcılık tarafından ifadeleri alınmadan nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimlik, avukatları ifadelerini almadan “adli kontrol” şartıyla serbest bıraktı.

Gözaltına alınıp serbest bırakılan avukatlardan Yaprak Türkmen’in gözündeki morluk ve şişlik dikkat çekti.

Previous post
Boşanmak isteyen kadın, erkek kardeşi tarafından bıçaklandı
Next post
Protestoların ardından: Sudan’da 1 yıl süreyle olağanüstü hal ilan edildi