Ana SayfaGüncelHDP Eş Genel Başkanı Temelli hakkında soruşturma başlatıldı

HDP Eş Genel Başkanı Temelli hakkında soruşturma başlatıldı

HABER MERKEZİ – Van Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Temelli hakkında bir etkinlikte yaptığı konuşmayla ilgili iki ayrı suçtan soruşturma başlattı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli hakkında soruşturma başlatıldı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Temelli hakkında 19 Aralık 2018 tarihinde kentteki bir etkinlikte yaptığı konuşmayla ilgili “örgüt propagandası yapmak” ve “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarından soruşturma başlattı.

Başsavcılık, Temelli’nin milletvekili oluşu nedeniyle 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 146. maddesinde belirtilen hüküm kapsamında “görevsizlik kararı” vererek dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Buldan: Hükümet ayakta kalmanın yollarını arıyor

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısı çıkışında, Sezai Temelli hakkında açılan soruşturma ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Buldan, “Her zaman olan bir şey. Ne yazık ki AKP hükümeti böyle ayakta kalmanın yollarını arıyor. Bu da onlardan biri. Çok umursadığımız bir şey değil” dedi.

Temelli ne demişti?

HDP Eş Genel Başkanı Temelli, yerel seçimlere dair yaptığı konuşmada “Herkes süpürgesini hazırlasın. Çünkü 31 Mart’ta kayyumcu zihniyeti çöpe süpüreceğiz, bu ülkeyi bu utançtan kurtaracağız. Ülkeyi ‘Cumhur İttifakı’ denilen bu garabetten kurtaracağız” demişti.


Temelli: Bir seçenek yarattık

Previous post
Temelli: Bir seçenek yarattık
Next post
'Süper Ay' için geri sayım başladı