Ana SayfaGüncelHDP Leyla Güven için Meclis’te ‘barış nöbeti’ başlattı

HDP Leyla Güven için Meclis’te ‘barış nöbeti’ başlattı

HABER MERKEZİ – HDP Meclis Grubu, açlık grevinin 90’ıncı gününde olan Leyla Güven için toplandı. “Tecridi kıracağız, seni yaşatacağız” diyen HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan, Meclis Genel Kurulu’nda ‘barış nöbeti’ başlattıklarını duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu.

Buldan, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 90 gündür açlık grevinde olan HDP Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven için tek gündemle toplandıklarını söyledi.

Grup toplantısı yaklaşık 5 dakika sürdü.

Güven’in yanı sıra cezaevleri ile yurt dışında süren açlık grevi eylemlerini hatırlatan Buldan, açlık grevcilerinin talebini hatırlattı.

Buldan, “Leyla’ya sözümüzdür: Gözlerindeki o ışık sönmeyecek! O ışık milyonlar olacak! Geleceğimizi aydınlatmaya devam edecek! Tecridi mutlaka ama mutlaka kıracağız” diye konuştu.

Hükümete seslenen Buldan, “Bu hukuksuzlukta artık ısrar etmeyin. Yol yakınken bu yanlıştan dönün. Tecride derhal son verin” dedi.

Buldan, Güven’le dayanışma amacıyla Meclis Genel Kurulu’nda bir gün sürecek “barış nöbeti” tutacaklarını belirtti.

Buldan son olarak, “Sevgili Leyla Güven, tecridi kıracağız, seni yaşatacağız, barışı yaşatacağız” dedi.

Açlık grevi eylemleri

Leyla Güven’in açlık grevi eylemi bugün 90’ıncı gününde.

Güven’in kas ağrıları yaşadığına dikkat çeken sağlıkçılar, artık eylemin her gününün sağlık açısından kritik olduğunu vurguluyor.

Güven ile cezaevlerindeki tutuklular ve yurt dışındaki aktivistler, Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılmasını talep ediyor.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı, geçtiğimiz günlerde kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak tahliye edilen Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

Açlık grevcileri Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile düzenli görüşmesini talep ediyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Safiye Alağaş hakkında yeni iddianame
Sonraki Haber
Helin Palandöken'i öldüren erkeğe verilen hapis cezası onandı