Ana SayfaManşetHDP’den Alper Taş ve Celal Doğan’a destek açıklaması

HDP’den Alper Taş ve Celal Doğan’a destek açıklaması

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Tele1’deki “Türkiye’nin Seçimi” programında partisinin seçmeninin İstanbul Beyoğlu’nda CHP’nin adayı Alper Taş’ı destekleyeceğini dile getirdi. Ayrıca Danış, DSP’nin Antep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celal Doğan’a da destek sinyali verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart yerel seçimlerinde üç büyükşehirde (İstanbul, İzmir ve Adana) aday çıkarmayacağını duyurmuştu. Parti bu üç şehirde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) gösterdiği adayları destekleyeceğini açıklamıştı.

HDP’nin bu illerin dışında kalan illerde ne yapacağı merak konusu olurken, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş’tan Alper Taş ve Celal Doğan konusunda önemli açıklamalar geldi.

Tele1’de moderatörlüğünü bağımsız gazetecilerin yaptığı “Türkiye’nin Seçimi” programında Ayşegül Doğan’ın Alper Taş’a ilişkin sorusuna karşılık Danış, HDP seçmeninin CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş’ı destekleyeceğini söyledi.

“Alper Taş’a ilişkin İstanbul’da pozitif bir havanın olduğunu görüyoruz. İstanbul’daki çok farklı grupların, geniş bir yığının pozitif bir eğilimi olduğunu görüyoruz. Bizim eğilimimiz de bu yönde. Bizim de Alper Taş’a destek vermememiz için bir sebep yok. HDP seçmeni Alper Taş’ı destekleyecektir.”

DSP’den Antep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan önceki dönem HDP Milletvekili Celan Doğan’a da destek sinyali veren Danış, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Celal Doğan bizim önceki dönem milletvekilimizdi. DSP’den aday oldu, uzun dönem de Antep’te belediye başkanlığı yapmış bir siyasetçi. DSP’den aday oldu diye desteklememezlik yapmayacağız. Destekleyeceğiz, çünkü tabanda Celal Doğan’a yönelik bir talep var. Talep varsa, biz orada o adayın toplumsal mutabakatla kesinleşmiş haline oy veririz.”

Danış, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “HDP eşittir PKK” sözlerine de yanıt vererek Erdoğan’ın açıklamaları ile muhalefete ‘HDP’ye yanaşmayın’ mesajı verdiğini belirtti.

“Erdoğan’ın sözleri hiç umurumuzda değil. Bizim anayasaya göre nasıl çalıştığımız ve nasıl bir siyaset yürüttüğümüz ortada. Kendisi vatandaşlarını terörist ilan ediyorsa bu onun meşruiyetinin sonudur. Demokrasilerde meşruiyet önemli bir kavramdır.”


CHP, 71 adayını daha açıkladı: İstanbul Beyoğlu’nda Alper Taş

Celal Doğan’ın Antep adaylığı kesinleşti

HDP, İstanbul’un 6 ilçesinde kendi adayıyla seçime gidiyor


Gazete Karınca
Previous post
Kabine toplantısı ardından Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘güvenli bölge’ açıklaması
Next post
Soykırımın izleri: Şengal'de bir toplu mezar daha