Ana SayfaGüncelHDP’den Mersin’de de CHP adayını destekleme sinyali

HDP’den Mersin’de de CHP adayını destekleme sinyali

HABER MERKEZİ – HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, Tele1’deki “Türkiye’nin Seçimi” programında partisinin Mersin’de de aday çıkarmayacağı sinyalini vererek, “Mersin’de sonucu değiştirecek oyumuz var, çok önemli. O oyun boşa gitmesini istemeyiz ve sonuç alınmasını itiyoruz” dedi. Bu açıklama, partinin İstanbul, İzmir ve Adana’da olduğu gibi Mersin’de de CHP adayını destekleyeceğine işaret ediyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart yerel seçimlerinde üç büyükşehirde (İstanbul, İzmir ve Adana) aday çıkarmayacağını duyurmuştu. Parti bu üç şehirde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) gösterdiği adayları destekleyecek.

HDP’nin bu üç ilin yanı sıra dört büyükşehirde daha aday çıkarmayabileceği iddia ediliyordu. Bu iller arasında Mersin de vardı.

Tele1’de moderatörlüğünü bağımsız gazetecilerin yaptığı “Türkiye’nin Seçimi” programına konuk olan HDP Sözcüsü Saruhan Oluç da yaptığı açıklamayla bu iddiayı kısmen doğruladı. Mersin’de aday çıkarmayacakları sinyalini verdi.

Oluç’un, programın sunucusu Hilmi Hacaloğlu’nun “HDP Mersin’de aday çıkaracak mı, yoksa CHP adayı mı desteklenecek?” sorusuna yanıtı şöyle:

“Tahmin ediyorum, Mersin Büyükşehir’de aday çıkarmayacağız ama İstanbul’da olduğu gibi ilçelerde adaylarımız olacak. Mersin’de sonucu değiştirecek oyumuz var, çok önemli. O oyun boşa gitmesini istemeyiz ve sonuç alınmasını itiyoruz. Ama esas olarak yerel yöneticilerimiz çalışma yürütüyor ve bugün yarın da orası sonuçlanmış olacak.”

CHP’nin adayı Vahap Seçer

Mersin’de CHP, büyükşehir adayı olarak Vahap Seçer’i göstermişti.

Seçer adaylığı sonrası yaptığı açıklamada, “İnsanlar ayrımcılık istemiyor. ‘Bizi insan olarak, yurttaş olarak görecek belediye başkanı istiyoruz’ diyor. Bunu AK Parti’li de söylüyor, İyi Parti’li de söylüyor, HDP’li de söylüyor. Ben Vahap Seçer olarak Mersin halkına huzur, refah, kardeşlik vaat ediyorum” demişti.


HDP, İstanbul dahil 3 büyükşehirde aday çıkarmıyor

HDP İzmir’de CHP’li Tunç Soyer’i destekleyecek