Ana SayfaGüncelHDP’nin İstanbul mitinginde hükümete çağrı, Leyla Güven’den mesaj

HDP’nin İstanbul mitinginde hükümete çağrı, Leyla Güven’den mesaj

HABER MERKEZİ – HDP’nin Bakırköy’deki mitinginde binler bir araya geldi. Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli hükümete “Tecridi sonlandırın” diye seslendi, “Yerellerde iktidara gelmek, tecride son vermek demek, bir başka Türkiye’yi hep birlikte var etmek demek” diye konuştu. 88 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven ise mitingime gönderdiği mesajında, “Hepinizi Amed Zindanının direniş ruhu ile selamlıyorum. İyi ki varsınız. Yaşasın halkların kardeşliği” dedi.

PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması talebiyle cezaevlerinde süren açlık grevlerine dikkat çekmek için Halkların Demokratik Partisi (HDP), İstanbul Bakırköy’de miting düzenledi.

“Emek, Barış, Adalet” sloganıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda düzenlenen mitinge onbinlerce kişi katıldı, alana sığmayan binlerce kişi de mitingi caddelerden takip etti.

Sokaklarda atlı polisler

Mitingde polisin aldığı güvenlik önemleri dikkat çekti.

E-5 yolundan itibaren miting alanına giden İncirli Caddesi polisler tarafından bariyerlerle kapatılırken, her sokak başına TOMA ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı. Kimi caddelere ise atlı polisler tur attı.

Mitinge gelenler alana girebilmek üç ayrı arama noktasından geçti.

Fotoğraf: Elif Akgül

88 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven için sık sık “Onurumuzdur” sloganları atan yurttaşlar, “Direne direne kazanacağız” dedi.

Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, hükümete seslendi.

Temelli, “Adaletten, hukuktan, kendi çıkardıkları yasadan bile kaçan yetkililere çağrı yapıyorum. İstenen haktır, hukuktur. Bu sese kulak verin, tecridi sonlandırın. Sayın Öcalan’ın aile ve avukat görüşleri düzenli bir şekilde sağlanmalıdır” dedi.

Fotoğraf: HDP

Yerel seçimlere ilişkin de konuşan Temelli, “Halkla beraber güç birlikleri oluşturduk. Bu güç birliklerinin gereği olarak adımlarımızı cesaretle attık” dedi ve sandığa gitme çağrısı yaptı.

Temelli, “Sandıklara gideceğiz, HDP’ye oy vereceğiz. Aday çıkarmadığımız yerde de demokrasi mücadelesini hep birlikte büyüteceğiz” dedi.

“Sadece belediyeleri almakla kalmayacağız. Batı’da da AKP-MHP iktidarını gerileteceğiz. Doğa talanına son vermek için mücadele edeceğiz.

“Yerellerde iktidara gelmek, tecride son vermek demek. Bir başka Türkiye’yi hep birlikte var etmek demek. Bu ülkeyi kurtarmak için 31 Mart çok önemli. Her şeyi tekleştiren bu zihniyete karşı tüm farklılıklarımızla buradayız demek.

“Kürdü ile Türkü ile, Ermeni, Alevi ve Sünni’si ile yanayız. Güçlüyüz. Bu ülkede emeğin hakkı için, kadınların eşit temsili için, bu ülkede güzel günler görmek için buradayız.”

Fotoğraf: HDP

Güven’den mesaj: Yaşasın halkların kardeşliği

88 gündür açlık grevi eylemini sürdüren HDP Hakkari Milletveki de mitinge mesaj gönderdi. HDP’nin paylaştığı, Güven’in mitinge gönderdiği mesaj şöyle: