Ana SayfaToplumsal CinsiyetHelin Palandöken’i öldüren erkeğe verilen hapis cezası onandı

Helin Palandöken’i öldüren erkeğe verilen hapis cezası onandı

HABER MERKEZİ – Helin Palandöken’i öldüren tutuklu sanık Mustafa Yetgin’e yerel mahkemece verilen ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl 6 ay hapis cezası, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.

İstanbul Pendik’te, 13 Ekim 2017 tarihinde Mustafa Yetgin isimli erkek, lise öğrencisi Helin Palandöken’i silahla öldürmüş, iki kişiyi de yaralamıştı.

Yetgin’e yargılandığı davada, hiçbir indirim uygulanmayarak “Tasarlayarak çocuğu kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.


Helin Palandöken’i öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet hapis


İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemece hapis cezasına mahkum edilen Mustafa Yetgin’in dava dosyasına ilişkin yapılan istinaf başvurularını karara bağladı.

Kararda, yerel mahkemenin kararında usul ve esasa ilişkin bir aykırılığın bulunmadığı, delil ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin de yerinde olduğu ifade edildi.

Ceza Daire, yapılan istinaf başvurularının esastan reddine karar verdi.

Bu kararla birlikte Yetgin’in, “ağırlaştırılmış müebbet” ve 28 yıl 6 aylık hapis cezası onandı.

İddianame 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Mustafa Yetgin için, “Tasarlayarak kasten öldürme”, “Kasten öldürmeye teşebbüs”, “Kasten silahla yaralama”, “İş yerinde silahlı yağma”, “Tehdit” ve “Korku, kaygı veya panik yaratacak tarzda silahla ateş etme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıl 6 aya aya kadar hapis cezası istenmişti.

Tutuksuz yargılanan Halis Can Dağarslan için de, “Tasarlayarak öldürmeye yardım” ve “Öldürmeye teşebbüs etmeye yardım” suçlarından 21.5 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istenmişti.




Önceki Haber
HDP Leyla Güven için Meclis’te ‘barış nöbeti’ başlattı
Sonraki Haber
Aynur Canıtez boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından öldürüldü