Ana SayfaGüncelİçişleri Bakanı Soylu’dan HDP’ye: Sizi yürüten adam değildir

İçişleri Bakanı Soylu’dan HDP’ye: Sizi yürüten adam değildir

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu, HDP’nin Leyla Güven ve cezaevlerindeki tutukluların sürdürdüğü açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla önce İstanbul’da, ardından da 15 kentten Diyarbakır’a yapmayı planladığı yürüyüşlere dair yaptığı açıklamada “Sizi yürüten adam değildir” ifadelerini kullandı.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedefinde açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla bir dizi eylem planlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) vardı.

31 Mart yerel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti arasındaki iş biriliğine HDP’nin de dahil olduğunu öne süren Soylu, “HDP ile açık, net, herkesin bildiği bir ittifak söz konusudur. Hiç kıvırmasınlar; HDP bal gibi zillet ve illet ismi neyse o ittifaka dahildir, dolayısıyla PKK da bu ittifaka dahildir” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, sözlerinin devamında HDP milletvekilleri katılımıyla yarın İstanbul’da düzenlenceği açıklanan yürüyüşe ilişkin ise şu sözleri sarf etti:

“Şimdi ‘Apo’ içeride diye, güya milletvekilleri yürüyüş yapacaklarmış sağda solda. Sizi yürüten adam değildir. Hiç endişe etmeyin.”


HDP’den açlık grevlerine destek için bir dizi eylem kararı


Ne oluyor?

HDP Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için” başladığını duyurduğu açlık grevi eyleminin 95’inci gününde.

Güven’in yanı sıra 300’ü aşkın tutuklu cezaevlerinde, onlarca siyasetçi ve aktivist de yurt dışında açlık grevi eylemini sürdürüyor.

HDP, devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla milletvekillerinin katılımıyla yarın (11 Şubat) İstanbul’da Taksim Meydanı’ndan başlayıp Galatasaray Meydanı’nda sona erecek bir yürüyüş düzenleyeceğini duyurdu.

HDP’nin ayrıca “100. günde Leyla’ya, tecridi kırmaya” sloganıyla 15 Şubat’ta, 15 kentten Güven’in Diyarbakır’daki evine doğru yürüyüş başlatacağı bildirildi.

Previous post
Zonguldak'ta maden ocağında toprak kayması: Bir işçi yaralı
Next post
Yeşilyurt Apartmanı: Arama çalışmaları sona erdi, 21 ölü ve 14 yaralı var