Ana SayfaGüncelİdil Kültür Merkezi’ne baskın

İdil Kültür Merkezi’ne baskın

HABER MERKEZİ – Grup Yorum’un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezi’ne polis operasyon düzenledi, kapıları kırdı.

İstanbul Okmeydanı’nda, Grup Yorum’un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezi’ne bu sabah polislerce operasyon düzenlendi.

Özel harekat polislerinin de destek verdiği baskında, polis kapıları kıramayınca kültür merkezinin kapıları keserek içeri girdi.

Polis, İdil Kültür Merkezi’nin bulunduğu Mektep Sokağı da kapattı.

İçişleri ve Valilik’ten açıklama

Söz konusu operasyona ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İdil Kültür Merkezi için ‘sığınak’ dedi ve yedi kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Soylu, yaptığı açıklamada “İstanbul’da emniyetimiz, bu sabaha karşı DHKP/C Türkiye sorumlusu başta olmak üzere, biri yeşil listede, ikisi gri listede yer alan toplam 7 teröristi sığınakta ele geçirdi” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada Ümit İlter, Emel Yeşilırmak, İbrahim Gökçek, Caferi Sadık Eroğlu, Barkın Timtik, Barış Yüksel, Betül Varan ve Sultan Gökçek’in gözaltına alındığı belirtildi.

İki yılda altı baskın

Grup Yorum’un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezi son iki yılda altı kez polis baskınına maruz kaldı.

Baskınlar sırasında Grup Yorum’a ait enstrümanlar kırıldı veya kayboldu, nota defterleri zarar gördü. Grup Yorum’un yaptığı açıklamaya göre, bu baskınlarda toplam 30 kişi tutuklandı.

Previous post
Fikret Başkaya'ya 'örgüt propagandası'ndan dava
Next post
Üçüncü Havalimanı taşınması üçüncü kez ertelendi