Ana SayfaGüncelİmamoğlu’ndan “HDP’liler vatan haini” diyen kişiye: Günaha giriyorsun, 7 milyon insana ‘terörist’ denir mi?

İmamoğlu’ndan “HDP’liler vatan haini” diyen kişiye: Günaha giriyorsun, 7 milyon insana ‘terörist’ denir mi?

HABER MERKEZİ – CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, “HDP’liler vatan hani” diyen bir kişiye, “Günaha giriyorsun. Bir kişi suçluysa, yasalar var, cezasını alır. Ama 7 milyon insana ‘terörist’ denir mi?” diye yanıt verdi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun Çekmeköy’deki seçim gezisinde “HDP tartışması” yaşandı.

Taşdelen Mahallesi’ndeki semt pazarında bir kişi İmamoğlu’na, CHP’yi HDP ile ittifak yapmakla suçladı ve “HDP’liler vatan hani” dedi.

Gerçek Gündem’deki habere göre İmamoğlu, söz konusu kişiye şu yanıtı verdi:

“Öyle deme. Günaha giriyorsun. Etrafına bak, her kesimden insan var, komşuların var. Bir kişi suçluysa, yasalar var, cezasını alır. Ama 7 milyon insana ‘terörist’ denir mi? Senin köyün, Sidiksa’nın yüzde 80’i CHP’ye oy veriyor. Sen köyüne gidince köylülerine ‘vatan haini’ gözüyle mi bakıyorsun. Bizim için 82 milyonun hepsi vatan sever.”

HDP’nin stratejisi: “Batı’da iktidara kaybettirmek ve kazanmak”

HDP, İstanbul’un yanı sıra Antep, Urfa, Adana, Ankara, Mersin, İzmir ve Adıyaman’da da aday göstermiyor.

Ancak parti aday gösterilmeyen illere bağlı ilçelerde kendi adaylarını gösterecek.

HDP olarak Batı’da hiçbir parti ile açık ya da gizli bir şekilde merkezi düzeyde ittifaka gitmediklerini söyleyen HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, seçmenlerin sandıkta güç birliği yapacağını dile getiriyor.

Oluç, parti olarak 31 Mart yerel seçimleri için benimsedikleri stratejiyi ise şöyle açıklıyor:

“Kürt illerinde kayyumların gasp ettiği yerlerde kazanmak, kayyumların olmadığı ve bizim belediyemiz olmayan yerleri de kazanmak, Batı’da ise iktidara kaybettirmek ve kazanmak. Bu kadar basittir taktiğimiz. Hem kazanacağız hem de iktidara kaybettireceğiz diyoruz. Bu konuda çeşitli taktik adımlar atılmıştır. Çünkü HDP bu yerel seçimleri herhangi bir seçim olarak değerlendirmiyor.”