Ana SayfaGüncelİranlı çağdaş fotoğraf sanatçılarının eserleri İstanbul’da

İranlı çağdaş fotoğraf sanatçılarının eserleri İstanbul’da

HABER MERKEZİ – İran fotoğraf sanatına yeni bir soluk getiren genç sanatçıların çalışmaları, 9 Şubat’tan itibaren Kadıköy Galeri Mod’da sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan Galeri Mod, 9-25 Şubat tarihleri arasında “Kaygı, Güven, Bunaltı” adlı karma sergiye ev sahipliği yapıyor.

Fotoğraf sanatçısı ve akademisyen Mohammad Ghafouri’nin küratörlüğünde düzenlenen sergide, İranlı çağdaş fotoğraf sanatçılarının çalışmaları yer alıyor.

Doğa, beden ve toplum üçgeninde boyut kazanan insan yaşamının içine düştüğü kaygı, bunaltı ve güven sorunları üzerine görsel yaklaşımlarını ve yorumlarını yansıtan sanatçılar, bu sorunları kuşatılmışlığın bir göstergesi olan en temel geometrik biçimin, karenin içine ifade etmeye çalışıyor.

Hem temel bir geometrik biçim, hem de bir kontrol simgesi olarak kare biçiminin katılığı, baskınlığı ve hatta iktidarı vasıtasıyla ortaya çıkan bunaltıyı çerçeveleme kaygısı, bu sergideki asıl vurguyu oluşturuyor.

Hangi fotoğraf sanatçılarının çalışmaları sergide yer alacak?

Masoud Nasiri, Shima Rastgordani, Maryam Nematollahi, Golnaz Broomandi, Shahrzad Najafi, Maryam Amir, Tahmineh Nasouri, Niloofar Mirzadi, Seyed Saeid Khataeipour, Seyed Hossein Khalili, Arman Golestaneh, Hamed Shojaei, Kiana Sheykhan, Mohammad Khezriani, Mohammad Ebrahimi.

Sergiyle ilgili ayrıntılı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.


Galeri Mod adres: Cemal Süreya Sokak, 39-Kadıköy