Ana SayfaGüncelKabine toplantısı ardından Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘güvenli bölge’ açıklaması

Kabine toplantısı ardından Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘güvenli bölge’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ‘güvenli bölge’ ile ilgili ABD ile bir anlaşmaya varılmadığını söyledi. Kalın, “Güvenli bölgenin bizim açımızdan net amacı bellidir, bu konuda Amerikalılar ve Ruslarla görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray’da yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kalın, daha önce Washington ile Ankara tarafından onaylanan Minbiç için ‘yol haritası’nın hala hayata geçirilmediğini belirterek, ABD’ye “Oyalama taktiklerinin kimseye bir faydası olmayacaktır” sözleriyle sitem etti.

Suriye’de oluşturulması gündemde olan “güvenli bölge” konusuna da değinen Kalın, müzakerelerin hala sürdüğünü ve herhangi bir anlaşmaya varılmadığını söyledi.

“Trump’ın 20 mil olarak ifade ettiği bu bölge, burada yaşayanları ve Türkiye’yi koruyacaktır. Trump’ın ortaya koyduğu iradeden sonra ilgililerin ortalığı bulandırması anlaşılır değil.

“Bir terör örgütüne destek verilerek başka bir terör örgütü yok edilemez. Buraya gelen yetkililere (ABD), YPG/PYD ile ilgili nihani planınız nedir diye açıkça sorduğumda bir cevap veremediler. Güvenli bölgenin bizim açımızdan net amacı bellidir, bu konuda Amerikalılar ve Ruslarla görüşmelerimiz devam ediyor.”

IMF iddiası

Kalın’a sorulan bir diğer konu, Türkiye’nin seçim sonrasında IMF’yle anlaşacağı yönündeki iddialardı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yaptığı açıklamayı teyit ederek, söz konusu gündemi ‘algıyı bulandırmaya dönük algı operasyonu’ olarak nitelendirdi.

“Bu operasyonların nereden yapıldığını da az çok tahmin ediyoruz ve nerelerden geldiğini de görüyoruz. Bunların izlediğimizi de bir kez daha ifade etmek istiyoruz.”


Görüşmelere başlandı iddiası: “IMF ile anlaşma seçim sonrasında”




Önceki Haber
Diyarbakır'da 17 mahallede sokağa çıkma yasağı
Sonraki Haber
HDP'den Alper Taş ve Celal Doğan'a destek açıklaması