Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Çöken kaçak binaya izin veren AKP’li Erzurum Belediye Başkanı’dır

Kılıçdaroğlu: Çöken kaçak binaya izin veren AKP’li Erzurum Belediye Başkanı’dır

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kartal’da çöken üç katı kaçak binanın yapımına izin verenin bir dönem Kartal Belediye Başkanlığı da yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olduğunu söyledi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeminde İstanbul’un Kartal ilçesinde çöken bina ve ekonomideki kötüye gidişat vardı.

Yükselen işsizlik oranlarına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ta çekilen, geçici iş için kuyruğa girenlerin fotoğrafını göstererek, “Şunlar işsizlik kuyruğu. Gencecik pırıl pırıl çocuklar geçici bir iş bulmak için sabahın 4’ünde kuyruğa girmiş vaziyette. Türkiye’nin 21. yüzyıl tablosu budur!” diye konuştu.

“Sorumlusu AKP’li Sekmen’dir”

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Kartal’da geçtiğimiz hafta çöken ve 21 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan binanın yapımına AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in izin verdiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, “O binayı kaçak yaptıran, kaçak kat çıkaran kişi şu anda Erzurum’da Büyükşehir Belediye Başkanı’dır. Herkes bu gerçeği bilsin!” diye konuştu.


Yeşilyurt Apartmanı: Arama çalışmaları sona erdi, 21 ölü ve 14 yaralı var


Sekmen kimdir?

Siyasete Milli Gençlik Vakfı Kartal İlçe Başkanı olarak başlayan Mehmet Sekmen, 1989 yılında Refah Partisi Kartal İlçe Başkanlığı görevine getirildi.

Sekmen, 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde Kartal Belediye Başkanı oldu ve 1999 seçimlerinde tekrar kazanarak Kartal’da 2. dönem belediye başkanlığı yaptı.

Mevcut Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, 31 Mart’taki yerel seçimlerde de AKP’nin Erzurum adayı olarak gösterildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Uluslararası Barış Delegasyonu: Tecridin kaldırılması hayati önemde
Sonraki Haber
Suruç Katliamı davası: “Kim bu Ömer Arslan?”