Ana SayfaGüncelLeyla Güven HDP’nin Meclis grup toplantısından seslendi

Leyla Güven HDP’nin Meclis grup toplantısından seslendi

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 97’nci gününde olan Leyla Güven, HDP’nin Meclis grup toplantısına gönderdiği görüntülü mesajda, “Direnişimiz her gün biraz daha ses getiriyor” dedi. Grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Temelli ise muhalefete çağrıda bulunarak, “Türkiye toplumu artık sizden bir ses çıkarmanızı bekliyor” diye konuştu.

Açlık grevini sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, HDP’nin Meclis grup toplantısına görüntülü mesaj gönderdi.

Güven, açlık grevlerinin her geçen gün daha fazla ses getirdiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Merhaba sevgili arkadaşlar. Hepinizi tek tek sevgiyle hasretle kucaklıyorum. Aslında tahliye olduktan sonra da kucaklaşamadık sizlerle. Hepinizi gerçekten çok özledim. Ama şimdi sizlerin de bildiği gibi çok önemli bir direniş içerisindeyiz. Direnişimiz her gün biraz daha ses getiriyor. Ve ülkenin duymazlıktan gelenlerini de aslında rahatsız ediyor.

“Bu anlamda dün sizin İstanbul’da gerçekleştirdiğiniz etkinlik çok anlamlıydı. Gerçekten birisini adamlıktan çıkardınız. Artık onun ‘ben şunu yaptırmayacağım’ deme şansı yok. Çünkü bütün tehditlere rağmen siz orada gereken direnişi sergilediniz. Hepinizi yürekten öpüyorum. Ben bu direnişin mutlaka başarı ile sonuçlanacağına olan inancımı koruyorum.

“Bu yolda kuşkusuz düşenler olabilir ama önemli olan bunun nihai hedefe ve başarıya ulaşmasıdır. Ben bu konuda sizlere ve halkımıza güveniyorum. Mutlaka başaracağız. Hepimizin bu konuda yürüteceğimiz çalışmalarda başarılı olacağımıza olan inançla sevgiyle selamlamak istiyorum. Mutlaka kazanacağız.”

Fotoğraf: HDP

Temelli’den muhalefete çağrı

Güven’in mesajının ardından grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, cezaevlerinde 300’den fazla tutuklunun da açlık grevinde olduğunu hatırlatarak, “Bu grevler neredeyse 60 güne ulaştı. Söz veriyoruz, tecrit kırılana kadar bizi duymak istemeyenleri sağır edercesine sesimizi yükselteceğiz” dedi.

Temelli ayrıca muhalefete de çağrı yaparak şunları söyledi:

“Buradan bir kez daha muhalefete de sesleniyorum. Açlık grevi direnişlerini görmezden gelemezsiniz. Bu arkadaşlarımızın, sizlerin de siyaset hakkını kullanması için yaptığı direnişe sessiz kalamazsınız. Türkiye toplumu artık sizden bir ses çıkarmanızı bekliyor.”

Açlık grevcilerinin talepleri neler?

Leyla Güven ve cezaevlerinde açlık grevinde olan 300’ü aşkın tutuklu, Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılmasını talep ediyor.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı, geçtiğimiz günlerde kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak tahliye edilen Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

Tutuklular Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile düzenli görüşmesini talep ediyor.

Previous post
Antep’te aynı mahallede iki ayrı patlama
Next post
Uluslararası Barış Delegasyonu: Tecridin kaldırılması hayati önemde