Ana SayfaÇalışma YaşamıMilas’ta madende işçilerin üzerine kaya devrilmişti: Üç kişi yaşamını yitirdi

Milas’ta madende işçilerin üzerine kaya devrilmişti: Üç kişi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Muğla’nın Milas ilçesinde meydana gelen heyelan sonucu yüzlerce ton ağırlığındaki kayaların altında kalan üç işçi yaşamını yitirdi. Heyelanın meydana geldiği işletmenin ‘ruhsatsız’ olduğu iddia ediliyor.

Muğla’nın Milas ilçesi Sarıkaya mahallesi ile Labranda Antik Kenti arasında yer alan bölgedeki maden sahasında meydana gelen heyelan sonucu dün iki işçinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

İşçilerin isimlerinin Şükrü Otlak ve Engin Tutuk olduğu belirtilmişti.


Milas’ta maden sahasında heyelan: İki işçi hayatını kaybetti, bir işçi mahsur


Muğla Valisi Esengül Civelek, arama kurtarma ekiplerince kaya altında kalan Servet Çapacıoğlu isimli işçinin cansız bedenine de ulaşıldığını söyledi.

Yaralı olarak kurtarılan Tayfun Akıncı isimli işçi ise kaldırıldığı hastanede tedavisinin ardından taburcu edildi.

Üç kişi hakkında gözaltı kararı

DHA’nın haberine göre, olayla ilgili üç kişi hakkında gözaltı kararı çıktı. Jandarma ekipleri, zanlılardan şirket sahibi M.A.K. ile şirket yetkisi S.A.’yı gözaltına aldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan ancak ulaşılamayan Ö.K.’nin arandığı belirtildi.

‘Ruhsatsız’ iddiası

Yüzlerce ton ağırlığındaki kayaların altında kalarak hayatını kaybeden işçilerden Engin Tutuk’un kardeşi Kenan Tutuk’un iddiasına göre heyelanın meydana geldiği maden ocağı işletmesi ‘ruhsatsız’.

Tutuk, dün yaptığı açıklamada, “Bu yapı kaçakmış, bunu da diğer ölen operatörün kardeşinden öğrendim. Bunu size söyler mi bilmiyorum, çünkü o bu şirkette çalıştığı için ona baskı yapacaklar büyük bir ihtimalle, para verecekler, bir şey yapacaklar. Bunlar büyük şirket, ben bu şirkette çalışmıyorum. Bunu gayet net bir şekilde söylüyorum, burası kaçak bir işletmeymiş. İki kişi aşağıda kayanın altında, hiç bir şekilde haber alamıyoruz. Kazı çalışmaları devam ediyor” diye konuşmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadınlar 'queer teorinin düşünsel kaynakları'nı konuşacak
Sonraki Haber
İran Devlet Televizyonu, kadın hakemin yönettiği maçı yayınlamadı