Ana SayfaGüncelMİT TIR’ları davasında Can Dündar’ın dosyası ayrıldı

MİT TIR’ları davasında Can Dündar’ın dosyası ayrıldı

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ve Erdem Gül’ün ‘örgüte yardım etme’ suçlamasıyla yargılandığı MİT TIR’ları davasında gazeteci Can Dündar’ın dosyası ayrıldı.

‘MİT TIR’larının Durdurulması’ görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, Cumhuriyet gazetesi eski genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara eski temsilcisi Erdem Gül’ün “silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme” suçlamasıyla yargılandıkları davanın dokuzuncu duruşması İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Kapalı olarak görülen duruşmaya Gül, Dündar ve Berberoğlu’nun avukatları ile gazeteci Erdem Gül katıldı.

Berberoğlu’nun avukatları, müvekkillerinin vekil seçildiğini ve yasama dokunulmazlığı olduğunu belirterek “durma kararı” verilmesi yönündeki taleplerini yineledi.

Mahkeme heyeti, yeniden seçilmeden önce dokunulmazlığının “münferit bir parlamento kararı” ile kaldırılmadığından Berberoğlu’nun yeni bir dokunulmazlık korumasına kavuşamayacağı kanaatiyle durma talebini reddetti.

Dündar’ın dosyası ayrıldı

Gül ve Dündar’ın avukatları ise son savunmalarını yapmak için mahkemeden süre talep etti. Berberoğlu’nun avukatları ise daha önce mahkemeye bildirdikleri tanıkların dinlenmesini istedi.

Mahkeme heyeti açıkladığı ara kararda, yargılamanın geldiği aşama itibariyle tanık dinlemenin hukuki bir menfaat yaratmayacağını belirterek talebi reddetti.

Dündar’ın dosyasını mevcut dosyadan ayıran mahkeme heyeti, Dündar hakkındaki tüm yargılamaların başka bir dosyada birleştirilmesine hükmetti.

Esasa ilişkin süre talebini kabul eden mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı 15 Mayıs gününe erteledi.


Bu haber Mezopotamya Ajansı’ndan derlenmiştir.
Previous post
YSK açıkladı: Nerede ve hangi sandıkta oy kullanılacak?
Next post
Erdoğan 7 yıl sonra ODTÜ'de: Yerleşke ablukaya alındı, öğrenciler gözaltında