Ana SayfaDünyaMültecileri kurtarma gemisine Alan Kurdi’nin adı verildi

Mültecileri kurtarma gemisine Alan Kurdi’nin adı verildi

HABER MERKEZİ – Akdeniz’de mültecileri kurtarma görevini sürdüren “Professor Albrecht Penck” isimli gemiye, 2015 yılında Bodrum açıklarında boğularak yaşamını yitiren Alan Kurdi’nin adı verildi.

Yardım kuruluşu Sea-Eye, Akdeniz’de mültecileri kurtarma faaliyetlerini sürdüren “Professor Albrecht Penck” gemisinin ismini “Alan Kurdi” olarak değiştirdi.

Suriye’nin kuzeyindeki Kobani kentinde doğan Alan Kurdi, 2015 yılında Türkiye’den Yunanistan’a botla geçmek zorunda bırakıldığı annesi ve kardeşi ile birlikte boğularak hayatını kaybetmişti. Üç yaşındaki Alan Kurdi, Bodrum kıyılarında bulunmuştu.

Alan Kurdi’nin sahildeki cansız bedenini gösteren fotoğraf dünya genelinde büyük yankı uyandırmıştı.

İspanya’nın Palma de Mallorca limanında yapılan isim verme törenine katılan Alan Kurdi’nin babası Abdullah Kurdi, “Bu gemiye benim oğlumun adını verdiği için kuruluşa müteşekkirim. Böylece oğlumun adı iyi bir amaçla birlikte anılacak ve minik ruhu huzur bulacak” dedi.

Baba Kurdi aynı zamanda kendisi gibi çocuklarını bu şekilde kaybeden binlerce aile olduğunun da altını çizdi.

DW Türkçe’nin haberine göre Sea-Eye sözcüsü Gorden Isler de “Alan Kurdi ismiyle asıl dikkate alınması gereken konunun ne olduğunu ve ne olması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Söz konusu olan Akdeniz’de her gün boğularak hayatını kaybeden insanlar ve onların ilelebet süren acılarıdır” dedi.

Sea-Eye’ın verilerine göre 2016 yılında Akdeniz’de düzenlediği yaklaşık 60 operasyonda 14 binden fazla mülteciyi kurtardı.

Previous post
“Kadınların Göç Hikâyeleri”: Hafızanın direnişi – Özgür Amed
Next post
Düzce'de servis minibüsü otomobile çarptı: Bir kişi yaşamını yitirdi, 11 yaralı var