Ana SayfaGüncelSavcı ÇHD ve HHB’li avukatlara ‘örgüt üyeliği’nden ceza istedi

Savcı ÇHD ve HHB’li avukatlara ‘örgüt üyeliği’nden ceza istedi

HABER MERKEZİ – Beşi tutuklu 20 ÇHD ve HHB’li avukat için esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sunan savcı, 18 avukatın “örgüt üyeliği” iddiasıyla cezalandırılmasını istedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi beşi tutuklu 20 avukatın yargılandıkları davada duruşma savcısı Alaattin Çolak hazırladığı üç buçuk sayfalık esas hakkındaki mütalaasını İstanbul 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu.

Mahkemeye sunulan mütalaada haklarında yakalama kararı bulunan avukatlar Oya Aslan ve Günay Dağ yönünden dosyanın ayrılmasını, 18 avukat için de “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla cezalandırılmasını talep etti.

‘Kozağaçlı 7 kilo kaybetti’

ÇHD ve HHB’li avukatlar kapatılan ÇHD TV ofisinde konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

ÇHD İstanbul Şube Başkanı Avukat Gökmen Yeşil, 30 gündür açlık grevinde olan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Aycan Çiçek, Behiç Aşçı, Engin Gökoğlu ve Aytaç Ünsal’a destek amaçlı 1 günlük açlık grevi başlattıklarını belirtti.

Kozağaçlı’nın hızla kilo kaybettiğini belirten Yeşil, Kozağaçlı’nın aynı zamanda kalp sorunu olduğunu belirtti. Engin Gök’ün kalbinin delik olduğunu ifade eden Yeşil, “Behiç Aşçı 2000’lerde uzun süre ölüm orucunda kaldı. Ondan kaynaklı rahatsızlıkları vardı bu grevle hastalıkları arttı” dedi.

Avukat Ayşegül Çağatay da mütalaayı veren savcının dosyaya yeni atandığını söyledi.

‘Savcı klasörleri incelememiş’

Kendisi de aynı dosya kapsamında yargılanan Çağatay, dava dosyasının 70 sayfalık klasörden oluştuğunu ve mütalaanın üç buçuk sayfadan ibaret olduğunu kaydetti.

Çağatay şunları söyledi:

“Mütalaa bize herhangi bir fiil isnat etmiyor, somut ve matbu bir şey yok. Yeni atanan savcı klasörleri hiç incelemeden hepimiz hakkında benzer şeyleri söylemiş ve ‘yasa dışı örgüt üyeliği’ iddiasıyla cezalandırılmamızı istemiş.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Barış imzacısı’ akademisyene verilen ‘şehit ailesini ziyaret cezası’ iptal edildi
Sonraki Haber
Yerel seçimlere 37 gün kaldı: Neler oluyor, kim ne diyor?