Ana SayfaGüncelSuruç ve 10 Ekim katliamlarında yaşamını yitirenlere ait mezarlara saldırı

Suruç ve 10 Ekim katliamlarında yaşamını yitirenlere ait mezarlara saldırı

HABER MERKEZİ – Suruç ve 10 Ekim katliamlarında yaşamını yitiren Osman Çiçek, Kasım Deprem ve Yılmaz Elmascan’ın mezarları tahrip edildi, isimlerinin yazılı olduğu mezar taşları kırıldı.

Urfa’da Suruç İlçe Mezarlığı’nda bulunan mezar taşları dün tahrip edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre mezar taşları tahrip edilenler Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren Osman Çiçek ve Kasım Deprem ile 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda hayatını kaybeden Yılmaz Elmascan.

Mezar taşlarını kıran saldırganların kimliklerinin henüz belirlenemediği belirtildi.

Suruç ve Ankara katliamları

İstanbul’dan Urfa’nın Suruç ilçesine Kobani’ye yardım kampanyası amacıyla gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi yaklaşık 300 kişi, Suriye’ye geçmeden önce Amara Kültür Merkezi’nin bahçesinde 20 Temmuz 2015’te basın açıklaması yapmak istemişti.

IŞİD’li bir saldırgan kalabalığın içine girerek üzerindeki bombayı infilak ettirmişti. Saldırıda 33 kişi yaşamını yitirmiş, 100’ü aşkın kişi de yaralanmıştı.

10 Ekim 2015’te ise meslek örgütleri ve demokrasi güçleri tarafından düzenlenen, saat 10:04’te Ankara Garı’nın önünde toplanıp barış talebini dile getiren binlerce kişinin olduğu alanda iki ayrı noktada bombalı saldırı düzenlenmişti.

Saldırıda 103 kişi yaşamını yitirirken, yüzlerce kişi yaralanmıştı.


10 Ekim Anıtı’na saldırı: Tahrip edilip, Türk bayrağı çizildi

Previous post
Bir kadının özgürleşme hikayesi: "Sibel" vizyonda
Next post
295 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı