Ana SayfaGüncelTRT, Demirtaş’ın konuşmasını YouTube’dan kaldırttı

TRT, Demirtaş’ın konuşmasını YouTube’dan kaldırttı

HABER MERKEZİ – TRT, HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaptığı propaganda konuşmasına dair videoyu HDP’nin YouTube kanalından kaldırttı.

TRT, 24 Haziran 2018’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden katılan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim propagandası konuşmasının yer aldığı videonun, HDP’nin YouTube kanalından kaldırılması için başvuruda bulundu.

Başvuru üzerine söz konusu video, “telif hakkı ihlali” gerekçesiyle HDP’nin YouTube kanalından kaldırıldı.

YouTube, topluluk kurallarına göre video sahibinin başvurusu halinde, bir videoyu bulunduğu YouTube kanalından silebiliyor.

Cumhurbaşkanı adaylarından AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan, Demirtaş’ın TRT konuşması için, “Bunlara mağduriyet imkânı vermeyin. YSK’yla da görüşün, gitsinler cezaevinde çekimi yapsınlar dedim” ifadelerini kullanmış, bu sözleri kamuoyunda YSK’ye talimat olarak değerlendirilmesi üzerine YSK açıklama yapma durumunda kalarak Erdoğan’ı yalanlamıştı.

Saadet Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı olan Temel Karamollaoğlu’nun iki konuşmasından biri ise Saadet Partisi YouTube kanalında duruyor.


Demirtaş’ın ikinci TRT konuşmasının tam metni