Ana SayfaDünyaTrump-Kim zirvesinden anlaşma çıkmadı, yaptırımlar sürecek

Trump-Kim zirvesinden anlaşma çıkmadı, yaptırımlar sürecek

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim’in bir araya geldiği görüşmeden anlaşma çıkmadı. Trump, yaptırımlara devam edileceği mesajını verdi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, Vietnam’ın başkenti Hanoi’de iki gün süren görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerin ardından iki liderin bir uzlaşıya varamadığı açıklandı.

ABD, Kuzey Kore’ye nükleer silah programının sonlandırılması karşılığında yaptırımların hafifletilmesini teklif ediyordu.

İki liderin görüşmelerin ardından bir mutabakat metni açıklaması yönünde beklentiler vardı.

Trump: Yaptırımlar sürecek

ABD Başkanı Donald Trump, beklenenden erken sona eren görüşme sonrasında basın toplantısı düzenledi.

Trump, görüşmelerin verimli geçmesine rağmen yaptırımların süreceği mesajı verdi:

“Anlaşmazlığın merkezinde yaptırımlar vardı. Kuzey Kore tarafı tüm yaptırımların kaldırılmasını talep ettiler. Bir takım tavizler önerdiler ancak bu tavizler bizim istediğimiz alanlarda değildi. Bunu yapamazdık. Yaptırımları uygulamaya devam edeceğiz. Herhangi bir taviz vermedik.”

Trump ayrıca Kim’in nükleer ve füze testleri yapmama konusunda söz verdiğini de belirtti.

Tarihi zirve

2018’in ilk aylarında Kuzey Kore’ye “ateş ve öfke” yağdırmakla tehdit eden Trump ve bunun karşısında ABD’yi nükleer silahlarla vurma tehdidinde bulunan Kim arasındaki ilk görüşme Haziran 2018’de gerçekleştirilmişti.

Zirve, Kuzey Kore’nin bir lideri ile görevdeki bir ABD Başkanı’nı Kore Savaşı’ndan bu yana ilk kez bir araya getirmişti.

Vietnam’daki zirve de bunu takip eden ikinci görüşme oldu.