Ana SayfaEkonomiTürk Telekom’un ardından: “Bankalar doğal gaz santrallerini devralabilir”

Türk Telekom’un ardından: “Bankalar doğal gaz santrallerini devralabilir”

HABER MERKEZİ – Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, henüz bir somut adım atılmamasına rağmen bankaların bazı gaz santrallerini devralabileceğini açıkladı.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, bazı bankaların doğal gaz santrallerini devralabileceğini söyledi.

Bazı doğal gaz santrallerinin verimliliklerinin düşük olduğunu ve tam kapasite çalışmadığını ancak gün içinde “pik (yüksek oranda) enerji talebinin” karşılanması anlamında önemli olduklarını belirten Dildar Edin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Bu santrallerden bazıları şu an faiz ödemelerini yapabilecek kadar bile para kazanamıyorlar, o yüzden bu santralleri piyasa toparlayana kadar 3-4 yıl bir platforma taşıyıp yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak gerekiyor. Bankalar bir fon kurarak bu varlıkları değerli hale getirebilir. Yurt dışında da bankalar sorunlu varlıkları, bilançolarından çıkararak bu fonlara aktarıyorlar ve varlıklarda belli bir değer yarattıktan sonra satıp, kredi alacaklarını geri alabiliyorlar. Bizde henüz somut bir ilerleme yok ama konuşuluyor. Enerji sektöründe bu şekilde bankaların devralabileceği bazı gaz santralleri mevcut.”

Türk Telekom bankalara devredilmişti

Son olarak Türk Telekom’u satın almak için bankalardan kullandığı kredinin yeniden finansmanı için kredi alan Oger Telecom (OTAŞ), 2013’te aldığı 4.75 milyar dolar krediyi ödeyememişti.

Bunun üzerine hisselerin yüzde 55’i Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası’nın ortaklığında kurulan Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.’ye devredilmişti.

Previous post
Peru-Ekvador sınırında 7.5 büyüklüğünde deprem
Next post
3 yılın ardından: Amedsporlu taraftarların deplasman yasağı kalktı