Ana SayfaGüncelTürkan Elçi: Şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmalı

Türkan Elçi: Şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmalı

HABER MERKEZİ – Türkan Elçi, eşi Tahir Elçi’nin öldürülmesiyle ilgili hazırlanan video rapora dikkat çekerek, “Hukuki değere sahip rapora dayanılarak şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmalı” dedi.

Dört yıl önce Sur’da düzenlediği basın toplantısı sırasında ensesine isabet eden bir kurşunla hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, Londra merkezli uluslararası araştırma şirketi Forensic Architecture tarafından hazırlanan rapora ilişkin açıklama yaptı.

Elçi, “Varsayalım hukukun uygulanmadığı, adaletin olmadığı konusunda biz yanıldık. Hukuki değere sahip rapora dayanılarak şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmalı, yargı bizi şaşırtmalıdır. Bunu talep etmek en doğal hakkımızdır” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Barosu da raporun yayımlanmasından sonra düzenledikleri basın toplantısında raporu 14 Aralık tarihinde Diyarbakır Başsavcılığı’yla paylaştıklarını duyurdu.

Forensic Architecture tarafından hazırlanan raporda, olay yerinde bulunan Tahir Elçi’nin, üç polisten birisinin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetmiş olabileceği sonucuna varılıyor.

Ne olmuştu?

Tahir Elçi, 28 Kasım 2015’te Sur semtindeki 16’ıncı yüzyıldan kalma Şeyh Mutahhar Camii yanındaki tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yapıyordu.

O sırada Gazi Caddesi’nde bir çatışma çıkmış, YPS’liler ile iki polis arasındaki çatışmada polisler yaralanmış, biri daha sonra hayatını kaybetmişti.

Olay yerinden kaçan YPS’liler, basın toplantısının yapıldığı Yenikapı Caddesi’ne koşmuş, burada bulunan sivil polis memurları ile karşılıklı ateş açılmıştı. Tahir Elçi, bu sırada vurularak ölmüştü.

Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu, “Bu olay mutlak surette aydınlatılacak, bizim dönemimizde faili meçhullere izin vermeyiz. Hedef sadece Tahir Elçi değil, Türkiye’dir” diye konuşmuştu.

Birkaç gün sonra yaptığı açıklamada Davutoğlu, Tahir Elçi cinayetinin sorumluluğunun PKK’ye ait olduğunu söylemişti.

Ancak aradan üç yılı aşkın zaman geçmesine karşın, davada hâlâ şüpheliler belirlenemedi. Gizlilik kararı olan soruşturmada henüz bir iddianame de bulunmuyor.

Previous post
Bir Stephen King uyarlaması: "Pet Sematary"
Next post
İstanbul'da tur teknesinden düşen bir kişi hayatını kaybetti