Ana SayfaGüncelTutuklu gazeteci İdris Yılmaz hakkında bir davada beraat kararı

Tutuklu gazeteci İdris Yılmaz hakkında bir davada beraat kararı

HABER MERKEZİ – Korucuların bir çocuğa şiddet uyguladığı görüntüleri haber yaptığı gerekçesiyle hakkında 1 yıl 3 ay hapis cezası verilen tutuklu gazeteci İdris Yılmaz için yapılan itirazı değerlendiren İstinaf Mahkemesi beraat kararı verdi.

Van’ın Erciş ilçesinde korucuların bir çocuğa şiddet uyguladığına dair görüntüleri haber yaptığı için hakkında “basın yoluyla iftira” davası açılan tutuklu gazeteci İdris Yılmaz’a Erciş 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti.

Yerel mahkemenin verdiği karar, itiraz üzerine Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi’ne (İstinaf) taşındı.

Erzurum Bölge Mahkemesi 7. Ceza Dairesi, verilen cezaya ilişkin kararında suça konu olan haberde iftira suçunun yasal unsurlarının bulunmadığı, sözü geçen haberin basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğinin anlaşıldığını belirtti.

İstinaf Mahkemesi, yeniden duruşma yapılmaksızın, Yılmaz hakkında iftira suçundan verilen mahkumiyet kararını tümüyle kaldırarak yerine sanığın üzerine atılı eylemin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle beraatına oy birliği ile karar verdi.

Yaptığı haberlerden dolayı “örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılanan ve Ocak ayında 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen gazeteci Yılmaz, 22 Ocak 2018 tarihinden bu yana Elazığ 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.