Ana SayfaGüncelTuzla’daki ağır kokuda hidrojen sülfür tespit edildi, belediye başkanı ‘sabotaj olabilir’ dedi

Tuzla’daki ağır kokuda hidrojen sülfür tespit edildi, belediye başkanı ‘sabotaj olabilir’ dedi

HABER MERKEZİ – İstanbul Tuzla’da ortaya çıkan ağır koku nedeniyle yapılan ölçümlerde hidrojen sülfür değerleri yüksek çıktı. Kanalizasyon sistemine kimyasal atık karıştırıldığı tahmin edilirken, belediye başkanı yaptığı açıklamada, ‘sabotaj şüphesi olabileceğini’ ifade etti.

İstanbul Tuzla’daki İçmeler mahallesinde bulunan Tuzla Devlet Hastanesi civarında ağır bir koku ortaya çıktı.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine AFAD, AKOM, İGDAŞ, itfaiye, polis ve zabıta ekiplerince bölgede inceleme başlatıldı.

Ekipler tüm mahalleye yayılan kokunun kaynağını tespit etmek için bazı cihazlarla rögarlarda ve değişik noktalardan ölçümler yaptı.

AFAD yetkililerinin verdiği bilgiye göre kokunun kaynağının evsel veya kimyasal atık olabileceği üzerinde duruluyor. Bu kimyasalın kanalizasyonda çökme yaptığı, kokunun da bundan kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Yetkililer ise kokunun giderilmesi için kanalizasyonlara su basılarak kimyasalın çözülmesini sağlayamaya çalıştıklarını, ölçümlerde hidrojen sülfür değerlerinin biraz yüksek çıktığını açıkladı.

Konuyla ilgili henüz bir resmi açıklama yapılmasa da kanalizasyon sistemine sanayi atığı karıştırıldığı belirtiliyor.

Konuya dair açıklama yapan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, kokuyu ‘çok ilginç bir hadise’ olarak değerlendirdi.

Belediye başkanı: Sabotaj olabilir

Bunun bir ‘sabotaj şüphesi olabileceğini’ ileri süren Yazıcı şu ifadeleri kullandı:

“Bugünkü bu hadise çok ilginç bir hadise. Emniyet yetkilileriyle, valilikle, AFAD yetkilileriyle görüştük. Çok ilginç, rögar kapağının açılıp herhangi bir yerde; Moda’da da Üsküdar’da da olabilecek rögar kapağının açılıp dökülen madde olduğu düşünülüyor. Maddenin ne olduğuna dair araştırma yapılıyor. İşin müsebbipleri aranıyor. Mahalleyi bile kapsamadığı için, bir vidanjör ve kimyasal döküm olmadığını; lokal bir hadise olduğunu ve özellikle de birilerinin bir sabotaj gibi olabileceği şüphesi bile uyanabiliyor insanın kafasında.”

Okul boşaltıldı

Öte yandan bölgede bulunan Abdullah Tayyip Olçok İmam Hatip Ortaokulu koku nedeniyle boşaltıldı, öğrenciler evlerine gönderildi.

Previous post
Mardin'deki 'yenileme projesi'nden tarihi kalıntılar çıktı
Next post
Avrupa’da yükselen sağ: Avusturya mültecilere ‘sokağa çıkma yasağı’ getiriyor