Ana SayfaGüncelVan’da gözaltında işkenceye maruz bırakılan çocuklar serbest bırakıldı

Van’da gözaltında işkenceye maruz bırakılan çocuklar serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Van’da gözaltına alınma sırasında ve götürüldükleri karakolda işkenceye maruz kalan üç çocuğun da aralarında bulunduğu 11 çocuk, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Van’da hem gözaltına alınma esnasında hem de götürüldükleri Van Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ağır işkencelere maruz kalan üç çocuğun da aralarında bulunduğu 11 çocuk, sabah saatlerinde Van Adliyesi’ne çıkarıldı.

Vücutlarının çeşitli yerlerinde ve kafalarında darp ile işkence izlerinin bulunduğu 17 yaşındaki O.D., 16 yaşındaki Ş.Y. ve 14 yaşındaki Ö.S.’nin de aralarında olduğu çocuklar, “Örgüt lehine propaganda” suçlamasıyla savcıya ifade verdi.

Yaşları 11 ile 17 arasında olan çocuklar, savcılığa verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Van’da 15 Şubat tarihinde gözaltına alınan üç çocuk, gözaltı sırasında ve ardından götürüldükleri Van Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işkenceye maruz kalmıştı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Müjdat Can’ın haberine göre İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir mahallesinde 15 Şubat’ta gözaltına alınan çocukların kafalarına ayak ve silah dipçikleriyle vurulmuş, yüzleri ve vücutları yumruklanmış, kafaları klozete sokulmuştu.

Çocukların okumalarına dahi izin verilmeden evrak imzalatıldığı avukatları tarafından belirtilirken, yaşanan olaya ilişkin Van Baro Başkanlığı tarafından da açıklama yapılmıştı.

Van Barosu, çocukların Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edilmeleri öncesinde darp edildiklerinin doktor raporlarında da belirtildiğini kaydetmiş, olaya ilişkin Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbar ve şikayette bulunduklarını duyurmuştu.


Van’da gözaltına alınan üç çocuğa işkence