Ana SayfaGüncelYazar Hamide Yiğit’e bir ceza daha

Yazar Hamide Yiğit’e bir ceza daha

HABER MERKEZİ – “Tekmili Birden IŞİD” kitabından dolayı hakkında dava açılan yazar Hamide Yiğit’e, 15 bin TL para cezası verildi. Cezaya tepki gösteren Yiğit, “Bu yoğun yargılamalar beni yazmaktan alıkoymayacak” dedi.

Yazar Hamide Yiğit hakkında, kaleme aldığı “Tekmili Birden IŞİD” kitabı nedeniyle dava açılmıştı.

İnsani Yardım Vakfı (İHH), Bakan Bilal Erdoğan ve Berat Albayrak’ın şikayetçi, Mustafa Erdoğan ve Ziya Ülgen’in de müdahil olduğu dava Çağlayan’da bulunan 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme Yiğit’e, 15 bin TL adli para cezası verildi.

Kitap hakkında açılan davaların 3’ncüsü olduğunu söyleyen Yiğit, verilen cezaya şu sözlerle tepki gösterdi:

“Dava kapsamında 15 bin TL adli para cezası verildi. İstinaf Mahkemesi’ne başvurumuzu yaptık. Kitaplarımdan dolayı bu kadar yargılanırken bir yandan da ifade ve düşünce özgürlüğü ödülü alıyorum. Gerisini siz düşünün artık. Bu yoğun yargılamalar beni yazmaktan alıkoymayacak. Yeni kitabım da zaten bu aralar çıkacak. Yazmaya devam.” 

Başka cezalar da verilmişti

Daha önce Hamide Yiğit hakkında ‘Tekmili Birden IŞİD: El Kaide’den IŞİD’e Amerika için Cihat’ adlı kitabı nedeniyle TCK 301’inci madde gereğince “hükümeti, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama” iddiasıyla dava açılmıştı.

Yiğit’e bu davadan 5 ay hapis cezası verilmiş ardından ceza 3 bin TL para cezasına çevrilmişti.

Hamide Yiğit, ayrıca “AKP’nin Suriye Savaşı” adlı kitabının kapağında “Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağıladığı” iddiasıyla 7,5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.




Önceki Haber
HDP'li iki vekile hapis cezası
Sonraki Haber
Erdoğan-Putin görüşmesi: "Güvenli bölge için Şam'ın onayı şart"