Ana SayfaGüncelYerel seçimler: HDP İzmir’de CHP’li Tunç Soyer’i destekleyecek

Yerel seçimler: HDP İzmir’de CHP’li Tunç Soyer’i destekleyecek

HABER MERKEZİ – HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’i destekleyeceğini açıkladı, “Bizim çizdiğimiz profile en uygun adayın Tunç Soyer olduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlediği Tunç Soyer’e Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) destek geldi.

Destek açıklaması HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur’dan geldi.

İzmir’in ilçelerindeyse henüz stratejilerini netleştirmediklerini belirten Baydur, “Tunç Soyer aynı zamanda sadece bizim değil, İzmir emek ve demokrasi güçlerinin de ortak kabulüdür” diye konuştu.

Amerika’nın Sesi’nden Soner Kızılkaya’nın sorularını cevaplayan HDP İzmir İl Eş Başkanı Baydur, 31 Mart yerel seçimlerinde HDP’nin İzmir’deki tavrına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Biz, emek ve demokrasi güçlerinin, ötekileştirilmiş kesimlerin, kadınların, Alevilerin, sol-sosyalist çevrelerin, derneklerin, demokratik kitle örgütlerinin önerileri doğrultusunda bir çalışma yaptık. Genel Merkez düzeyinde Batı metropollerinde olabildiğince muhalefet adaylarıyla ortaklaşabilmek için parti olarak fedakarlık yapacağımızı açıkladık.

“Bu çerçevede Genel Merkezimiz (İzmir) Büyükşehir’de aday çıkarmayacağımızı deklare etti. Bunu yaparken, ötekileştirilmiş tüm kesimlerin, tek adam diktatörlüğüne hayır diyen herkesin görüşlerini ve önerilerini aldık. Bu konuda bir yol haritası belirledik. İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı için Tunç Soyer’i destekleyeceğiz. Kararımız bu konuda net.”

Tabanda ittifak

“Bizim çizdiğimiz profile en uygun adayın Tunç Soyer olduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla” diyen Baydur, CHP adayı Soyer’in Seferihisar’da iki dönemdir yapmış olduğu başkanlıktaki pratiğinin de HDP için önemli olduğunu vurgulayarak, “Orada olumlu çalışmalar yapmıştır” diye konuştu.

Ayrıca HDP’li Baydur, “Mahalle mahalle gezerek neden Tunç Soyer’i desteklediğimizi açıklayacağız ve sandığa kitlemizi bu şekilde taşıyacağız” dedi ve CHP ile resmi olarak kurumsal anlamda bir ittifaklarının olmadığını sözlerine ekledi.

HDP, İzmir dahil 3 büyükşehirde aday çıkarmıyor

HDP yerel seçimlerde İstanbul, Adana ve İzmir’de aday çıkarmayacaklarını, diğer büyükşehirler için kararın daha sonra verileceğini duyurmuştu.

Partisinin genel merkezinde yaptığı basın toplantısında konuşan HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, “Herhangi bir parti lehine değil demokrasi lehine fedakarlık yapıyoruz” demişti.

Oluç, webiz’de katıldığı programda da Batı’da seçimlerden çekilmelerinin söz konusu olmadığını söyleyip, yapılanın ‘barış ve demokrasi adına bir hamle’ olduğunu vurgulamıştı.

HDP Sözcüsü, büyükşehir belediyelerinde temsil edilmeyi hedeflediklerini belirterek, “Batı’da ilk kez belki de uzun yıllar sonra yerellerde yurttaşlarımız kendi partileri ile temsil edilecekler” diye konuşmuştu.


HDP’nin hem kazananı hem kaybedeni belirleme stratejisinin güçlükleri – Abdulmelik Ş. Bekir

HDP Sözcüsü Oluç: Batı’da bir seçim hamlesi yaptık

Yerel seçimler: HDP, İstanbul dahil 3 büyükşehirde aday çıkarmıyor