Ana SayfaGüncelYeşilyurt Apartmanı: Arama çalışmaları sona erdi, 21 ölü ve 14 yaralı var

Yeşilyurt Apartmanı: Arama çalışmaları sona erdi, 21 ölü ve 14 yaralı var

HABER MERKEZİ – İstanbul Kartal’da 21 kişinin hayatını kaybettiği, çöken Yeşilyurt Apartmanı’ndaki arama çalışmaları sona erdi. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Demirhan, çöken sekiz katlı binanın enkazından çıkarılan yaralılara ilişkin yaptığı açıklamada “Hastalarımızın yedisi yoğun bakımda yatıyor, bunlardan ikisinin durumu oldukça ciddi” dedi. Öte yandan Bakan Kurum, çöken binanın çevresindeki 8 binanın önümüzdeki günlerde yıkılacağını açıkladı.

İstanbul’un Kartal ilçesi Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak’ta bulunan zemin artı yedi katlı Yeşilyurt Apartmanı 6 Şubat’ta çökmüştü.

Çökme nedeni henüz netlik kazanmayan apartmanın enkazındaki arama çalışmalarının sona erdiği bildirildi.

21 kişinin hayatını kaybettiği çöken apartmanın enkaz kaldırma ve arama çalışmalarının sona erdiği belirtilerek, binanın zemin etüdünün yapılmaya başlandığı aktarıldı.

Çevredeki 8 bina yıkılacak

Yeşilyurt Apartmanı’nın zemin etüdünün tamamlanmasının ardından, çevresinde yer alan ve risk taşıyan binaların yıkımı gerçekleştirilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamada yıkılan binanın etrafındaki 10 apartmanda risk analizi yapıldığını belirtildi, bunlardan sekizinin riskli olduğu kaydedildi.

8 binanın hak sahipleriyle görüştüklerini ifade eden Kurum, “Bu binaları da süreç içerisinde yıkacağımızı ve alanının tamamında bir kentsel dönüşüm projesi yapacağımızı kendilerine ilettik. Bu süreçte Bakanlık olarak hem kira desteği hem de yapımla alakalı Bakanlığımıza bağlı TOKİ eliyle süreci yürüteceğiz” dedi.

Çöken binanın bitişiğinde bulunanYunus Apartmanı’ndaki değerli eşyaların kontrollü bir şekilde tahliye edildiğini de belirten Kurum, bu binanın yıkımına ise bugün başlayacaklarını duyurdu.

‘Yaralananlardan ikisinin durumu oldukça ciddi’

Enkazdan çıkarılan yaralılardan yedisi ise yoğun bakımda tedavi görüyor, bunlardan ikisinin durumu ise oldukça ciddi.

Açıklama Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan’dan geldi.

“7 hastamızın durumu oldukça ciddiydi. Bunlardan yoğun bakım ünitelerimizde, travma ekipleri ve anestezi uzmanlarının gözetiminde bazılarının cihaza bağlı olarak tedavileri devam ediyor.

“Hastalarımızın yedisi yoğun bakımda yatıyor, bunlardan ikisinin durumu oldukça ciddi, oldukça ağır. Yoğun bakımda tedavi edilen diğer beş hastamızın durumu daha iyiye gidiyor. Genel durumları orta düzeyde.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün gece saatlerinde yaptığı açıklamada “Çöken binanın enkazında 35 kişi vardı, 14 yaralı, 21 cansız beden çıkardık” demiş ve eklemişti:

“Ancak arama kurtarma çalışmalarımız aynı anlayışla devam edecek. Zemine kadar ineceğiz. Her türlü ihtimale karşı çalışmaların devam etmesi konusunda arkadaşlarımızla görüş birliğine vardık.”

Enkazdan çıkarılan bir çocuğun yakını hayatını kaybetti

Diğer yandan çöken apartmanın enkazından 45 saat sonra kurtarılan 16 yaşındaki Mert Aydın’ın yakını Ertuğrul Kavak kalp krizinden hayatını kaybetti.

Mert Aydın önceki gün binanın enkazından sağ çıkarılmıştı. Aydın’ın yakını Ertuğrul Kavak dört gündür yürütülen kurtarma çalışmalarını takip etmek için kriz merkezindeydi.


Kartal’da çöken bina: Enkaz altında kalan 35 kişiden 21’i yaşamını yitirdi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İçişleri Bakanı Soylu'dan HDP'ye: Sizi yürüten adam değildir
Sonraki Haber
HDP Batman Belediyesi Eş Başkan adayı Özdemir serbest bırakıldı