Ana SayfaGüncelYorgos Lanthimos’un sıradaki projesi: “Pop. 1280”

Yorgos Lanthimos’un sıradaki projesi: “Pop. 1280”

HABER MERKEZİ – Yönetmen Yorgos Lanthimos’un bir sonraki yapımı “Pop. 1280” isimli romanın uyarlaması olacak.

“Köpek Dişi”, “Kutsal Geyiğin Ölümü”, “Istakoz” ve “Sarayın Gözdesi” gibi sıra dışı yapımların yönetmeni Yorgos Lanthimos’un sıradaki projesi şimdiden belli.

Lanthimos, bir sonraki film projesinin Jim Thompson’un 1964 yılında yayınladığı romanı ‘’Pop. 1280’’un sinema uyarlaması olacağını açıkladı.

“Pop. 1280” Jim Thompson’un en bilinen suç-drama romanlarından biri ve kitabın büyük bir hayranı olan Lanthimos bu uyarlamanın senaryosunu kaleme alan kişi olacak.

Roman ne anlatıyor?

‘’Pop. 1280’’, Jim Thompson’un en politik hikayelerinden biri olarak gösteriliyor.

1997 yılında Aziz Üstel tarafından çevirilerek Nisan Yayınları tarafından Türkçeye kazandırılan kitap, Türkiye’de “Nüfus: 1280” ismiyle biliniyor.

Daha önce Fransalı yönetmen Bertrand Tavernier’nin “Coup de Torchon” adlı filmine de esin kaynağı olan romanın konusu şöyle:

“Kitap, 1910’lu yılların Batı Teksas’ında geçiyor. Romanın anti-kahramanı Nick Corey ise buradaki kasabanın şerifi. Alkole düşkün olan Corey, herkesin horlayıp alay ettiği, kolayca satın aldığı, güçsüz bir şeriftir. Pısırık ve acınacak derecede zavallı görünüşlü bu insan kendisinden nefret eden eşi, amansız metresi ve kendisini küçük gören sevgilisi arasında bir hayat sürdürür. Ancak hiç belli etmemesine rağmen Nick Corey’in içinde de fırtınalar kopmaktadır. Aslında içten pazarlıklı bir psikopat olan Corey kendisini aşağılayan herkesten öç almaya karar verir.”



Gazete Karınca, Film Hafızası



Önceki Haber
İran Dışişleri Bakanı Zarif istifa etti, Ruhani onaylamıyor
Sonraki Haber
Fikret Başkaya'ya 'örgüt propagandası'ndan dava