Ana SayfaBilim ve TeknolojiZuckerberg teyit etti: Whatsapp, Instagram ve Facebook birleşiyor

Zuckerberg teyit etti: Whatsapp, Instagram ve Facebook birleşiyor

HABER MERKEZİ – Whatsapp, Instagram ve Facebook 2020 yılına kadar tek çatı altında toplanacak.

Facebook kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, 2020 yılına kadar Whatsapp, Instagram ve Facebook’un sohbet uygulamalarını birleştirme planlarını teyit etti.

Böylece bildirimler farklı sohbet ve fotoğraf hizmetleri arasında aktarılabilecek ve mesaj sistemi tek bir çatı altında toplanacak.

Ancak bu birleştirme kararı bazı tehlikeler barındırıyor.

Almanya merkezli Süddeutsche Zeitung gazetesi, “Karşımızda bir tekelci şirketin olduğunu artık görmezden gelemeyiz. Bu şirket, vazgeçmenin maliyetinin gün geçtikçe yükseldiği bir iletişim ekosistemi kuruyor” diyor.

Blog yazarı Emily Turrettini ise, Le Temps’te yayınlanan yazısında birleşmeyi iki sebeple kaygı uyandırıcı bulduğunu belirtiyor:

“Yasa koyucu, özel alanın mahremiyeti konusunda 2,6 milyar insanın verilerine erişimle ilgili sorunlar görüyor. Ancak bu yeni gelişme bizi yepyeni bir soruyla karşı karşıya getirdi: Zuckerberg’in asıl derdi, kendini korumak olmamalı mı? Üç uygulamayı birleştirmek suretiyle bu yapının parçalanması daha da zorlaşacak. GAFA holdinglerinin [Google, Apple, Facebook, Amazon] üzerinde kara bulutlar dolaşıyor, zira piyasa hakimiyetlerini suistimal ettikleri gerekçesiyle bunlar hakkında ABD, Fransa ve Almanya’da incelemeler başlatıldı bile.”


Euronews’den derlenmiştir.