Ana SayfaToplumsal Cinsiyet12 yaşındaki çocuk babası tarafından istismara maruz bırakıldı, annesi erkeği savundu

12 yaşındaki çocuk babası tarafından istismara maruz bırakıldı, annesi erkeği savundu

HABER MERKEZİ – İzmir’in Çiğli ilçesinde 12 yaşındaki çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan erkeğin yargılandığı davada, çocuk ifadesini değiştirdi. Ancak çocuğun baskı altında olduğuna dikkat çeken avukatlar, tanıkların anlatımlarına başvurulmasını talep etti.

İzmir’in Çiğli ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğu, geçtiğimiz Kasım ayında öğretmenine, babasının kendisini sistematik olarak cinsel istismara maruz bıraktığını söyledi.

Bunun üzerine polise yapılan şikayet sonucu çocuğun anlatımlarının yaşı ile uyumlu olduğu, yaşadıklarını olduğu gibi anlattığı, ezberletilmiş basma kalıp cümleler kurmadığı, psikolojik olarak etkilendiği için bazı durumları yazarak anlattığı yolunda rapor hazırlandı.

DHA’dan Mehmet Candan’ın haberine göre gözaltına alınan baba İ.K., suçunu inkar etti. İ.K. çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

İ.K. hakkında ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan dava açıldı. Çocuk ise devlet tarafından yurda yerleştirildi.

Sanık İ.K.’nin yargılandığı dava İzmir Karşıyaka 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davaya tutuklu sanık İ.K., çocuk ve annesi H.K., Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen ve tarafların avukatları katıldı.

Anneden istismara inkar

İ.K., yine ifadesini tekrarlayıp suçlamaları reddederken, ayrı yaşadığı eşi ve çocuğun annesi H.K. de İ.K.’nin kızına cinsel istismarda bulunabilecek biri olmadığını iddia ederek, “Sanık benim eski kocamdır. Bir süre imam nikahlı olarak yaşadık. Çocuk onun öz kızıdır. Öz kızına böyle bir şey yapacak adam değildir. Kendisinden şikayetçi değilim. Kızıma cinsel istismarda bulunduğuna dair hiç şüphem olmadı” diye konuştu.

Ardından pedagog eşliğinde konuşan çocuk ifadesini değiştirerek, cinsel istismara maruz bırakılmadığını söyledi.

Bunun üzerine mahkeme heyeti, çocuğun ifade değiştirmesine ilişkin pedagogdan görüş istedi. Pedagog, aradan geçen süre ve sanığın birinci derecede yakını olması nedeniyle çocuğun baskı altında olabileceğini beyan etti.

Davaya katılma talebinde bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen de çocuğun konuşma tarzından dolayı baskı altında olduğunun anlaşıldığını belirterek, mahkemede verdiği ifadeyi kabul etmediklerini ve olayı anlattığı öğretmeni ile sınıf arkadaşlarının tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, bakanlık avukatı Özen’in çocuğun istismarı ilk anlattığı öğretmeni ve sınıf arkadaşlarının tanık olarak dinlenmeleri talebini kabul ederek, bir sonraki celse hazır edilmelerini istedi.

Ayrıca mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına, istismardan sonra devlet korumasına alınan çocuğun velayeti için kayyum atanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Previous post
Eski Dersim Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun’a 10 yıl hapis cezası
Next post
Tarantino’nun son filmi: "Once Upon a Time in Hollywood"