Ana SayfaDünyaABD’den yeni İran yaptırımları

ABD’den yeni İran yaptırımları

HABER MERKEZİ – ABD Maliye Bakanlığı, İran’a yönelik yaptırımlar açıkladı. Böylelikle 14 kişi ve 17 kuruluş yaptırım listesine girdi.

ABD Maliye Bakanlığı, İran Savunma Sanayi İnovasyon ve Araştırma Örgütü ile bağlantılı 31 İranlı bilim insanı, teknisyen ve şirketini hedef alan yeni yaptırımlar açıkladı.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre yetkililer, yaptırım listesindeki yeni isimlerin, İran’ın savunma sektörüyle çalışmayı sürdürdüğünü ve nükleer programı yeniden canlandıracak yeni bir uzman ekibi oluşturduğunu öne sürdü.

İran Savunma Sanayi İnovasyon ve Araştırma Örgütü’nün başkanı dahil 14 kişi ve bağlantılı 17 kuruluş yaptırım listesine girdi.

Yaptırım listesine girenlerin ABD’deki varlıkları donduruldu ve ABD vatandaşlarının bu isimlerle işlem yapması yasaklandı.

Yetkililer, bu isimlerle iş yapan diğer ülke vatandaşlarının da ABD yasalarına göre ikincil yaptırımlara maruz kalacağını açıkladı.

İkincil yaptırımlar

ABD’nin ikincil yaptırımları yabancı bireyleri ve işletmeleri kapsıyor. İkincil yaptırım uygulananlar ABD ekonomisine katılımlarını kaybettikleri gibi, para cezasına da çarptırılabiliyor. ABD’deki malvarlıkları donduruluyor, ABD’ye seyahatleri yasaklanıyor.


ABD’nin İran yaptırımları yeniden devreye girdi

Previous post
Demirtaş'tan açlık grevleri ve yerel seçim mesajları
Next post
Zeynep Öztürk boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından öldürüldü