Ana SayfaDünyaABD’li senatör: Üst düzey bir subay tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldım

ABD’li senatör: Üst düzey bir subay tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldım

HABER MERKEZİ – ABD’nin Arizona Eyaleti’nin Senatörü Martha McSally, ordudaki görevi sırasında üst düzey bir subay tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığını söyledi.

ABD’nin Arizona Eyaleti’nin Cumhuriyetçi Senatörü Martha McSally, ordudaki görevi sırasında üst düzey bir subay tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığını açıkladı.

ABD Hava Kuvvetleri’nin ilk kadın savaş pilotu unvanına sahip olan McSally, yaşadıklarını cinsel saldırılara ilişkin bir oturum sırasında dile getirdi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre McSally, “Pek çok cesur tecavüz mağdurunun aksine ben cinsel saldırıyı bildirmedim. Pek çok kadın ve erkek gibi, sisteme güvensizlik yaşıyordum. Kendimi suçladım. Utanç duyuyordum ve kafa karışıklığı yaşıyordum. Güçlü olduğumu sanardım ama güçsüz hissettim” ifadesini kullandı.

Yıllarca sessiz kaldığını belirten McSally, “Ancak kariyerimin ilerleyen aşamalarında ordu skandallarla boğuşurken, tamamen yetersiz tepkiler verdiğinde, bazılarının bilmesine izin vermem gerektiğini hissettim. Ben de hayatta kalanlardandım” dedi.

McSally, o süreçte yaşadıklarını paylaşma girişimlerinin yetkililer tarafından ele alınma biçiminin kendisini çok korkuttuğunu ve neredeyse Hava Kuvvetleri’nden 18 yıllık hizmetine rağmen ayrılma noktasına getirdiğini ifade etti.

Senatör McSally, “Sistem bana yeniden tecavüz ediyormuş gibi hissettim” dedi.

Lisede de cinsel taciz

McSally, 26 yıl hava kuvvetlerinde çalıştıktan sonra albay rütbesiyle 2010 yılında emekli olmuştu.

Komitedeki en üst düzey Demokrat Senatör Kristen Gillibrand, bu açıklamadan derinden etkilendiğini belirtti.

McSally, daha önce de cinsel tacize uğradığını söylemişti.

Geçen yıl Senato için yarıştığı sırada Wall Street Journal gazetesine lisede atletizm koçunun onunla cinsel ilişkiye girmesi için kendisine baskı uyguladığını da belirtmişti.