Ana SayfaCezaevleriAçlık grevindeki tutuklu yaşamına son verdi

Açlık grevindeki tutuklu yaşamına son verdi

HABER MERKEZİ – Tekirdağ Cezaevi’nde bulunan ve 1 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan Zülküf Gezen isimli tutuklunun yaşamına son verdiği bildirildi.

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde 1 Mart’tan itibaren süresiz-dönüşümsüz açlık grevine giren Zülküf Gezen’in dün gece yaşamına son verdiği öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Gezen’in cenazesi Namık Kemal Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Haberi alan Gezen ailesi, cenazeyi almak için İstanbul’a geldi. Cenaze Atatürk Havalimanı’ndan Diyarbakır’a götürülecek.

Açlık grevleri

HDP Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in 130 gün önce başlattığı ve 1 Mart tarihinden itibaren tüm cezaevlerine yayılan açlık grevi eylemleri devam ediyor.

Yaşamına son veren Gezen, 1 Mart’ta süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlayanlardandı.

Güven, cezaevlerindeki tutuklular ve dünyanın farklı yerlerindeki eylemciler Öcalan’a dönük tecridin kaldırılmasını talep ediyor.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı, 12 Ocak’ta kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak tahliye edilen Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

Açlık grevcileri Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile düzenli görüşmesini talep ediyor.


Previous post
Yerel seçimlere iki hafta kala neler oluyor, kim ne diyor?
Next post
Açlık grevleri: Zülküf Gezen'in cenazesi polis tarafından alıkonularak defnedildi