Ana SayfaGüncelAçlık grevleri: Leyla Güven’in eylemi 133’üncü gününde, cezaevlerinde 95’inci gün

Açlık grevleri: Leyla Güven’in eylemi 133’üncü gününde, cezaevlerinde 95’inci gün

HABER MERKEZİ – Leyla Güven’in süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi bugün 133’üncü gününde. Güven’le beraber yurt dışı ve cezaevlerinde başlatılan eylemler de sürüyor. Eylemcilerin talebi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması.

Leyla Güven’in açlık grevi eylemi bugün 133’üncü gününde. 4 ayı aşkın zamandır eylemde olan HDP Hakkari Milletvekili ve DTK eş başkanının sağlık durumu iyi değil.

Güven’in talebi PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin sonlandırılması.

Aynı taleple yurt dışında ve cezaevlerinde başlatılan eylemler de sürüyor.

Irak Kürdistan Bölgesi’nin Erbil kentinde HDP üyesi Nasır Yağız’ın eylemi 120, Strasburg’da 14 kişi ile Galler’de İmam Şiş’inki 94’üncü günde.

Cezaevlerinde 16 Aralık’ta açlık grevine başlayan tutuklular da 95 gündür eylemde. Açlık grevleri 1 Mart itibariyle tüm cezaevlerine yayılmıştı.

Öte yandan HDP Diyarbakır il binasında milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ın başlattığı eylem de devam ediyor.

Gezen’in ailesinden Güven’e ziyaret

Dün, tecridi protesto etmek için geçtiğimiz günlerde Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde yaşamına son veren Zülküf Gezen’in ailesi Güven’i evinde ziyaret etti.

Gezen’in annesi Havva Gezen ve babası Şehmuz Gezen ile amcası Ahmet Gezen’in odaya girmesiyle Leyla Güven gözyaşlarına hakim olamadı. Kızının yardımıyla kalkabilen Güven, anne Gezen’e sarılarak uzun süre ağladı.

Güven’den Newroz mesajı

Bugün ise Leyla Güven, Twitter üzerinden 21 Mart ve sonrası günlerde çeşitli merkezlerde kutlanacak Newroz’a ilişkin bir mesaj paylaştı.

Güven’in mesajı şöyle:

“Amed’in saygıdeğer halkı, tarih sizin destan yazdığınız Newroz’ları unutmadı. Evet Amed! Bu yılki Newroz’un adı Zülküf Gezen’dir. 12 yıl sonra toprağına dönen Zülküf hevali Newroz alanından selamlayalım. Ben tüm kalbim ve ruhumla orada olacağım. Siz de alanda benim bedenim olun.

“Ve Kürdistan’da, Türkiye’nin dört bir yanında bulunan saygıdeğer halklarımız barış sesini yükseltmek, ortak yaşam, demokrasi, eşitlik, kardeşlik taleplerimizi gür bir sesle haykırmak için Newroz’a akmalıyız. Her birimiz alanda bir tutsak arkadaşımızın sesi olmalıyız. Bijî Newroz (Yaşasın Newroz).”

Açlık grevcilerinin talebi

Güven, cezaevlerindeki tutuklular ve dünyanın farklı yerlerindeki eylemciler Öcalan’a dönük tecridin kaldırılmasını talep ediyor.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı, 12 Ocak’ta kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak tahliye edilen Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

Açlık grevcileri Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile düzenli görüşmesini talep ediyor.

Previous post
İstanbul'da 9. kattan düştüğü iddia edilen bir kadın yaşamını yitirdi
Next post
Hakkari’de 31 alan “özel güvenlik bölgesi” ilan edildi