Ana SayfaGüncelAhmet Kaya’nın hayatı film oluyor, Gülten Kaya’dan itiraz var

Ahmet Kaya’nın hayatı film oluyor, Gülten Kaya’dan itiraz var

HABER MERKEZİ – Ahmet Kaya’nın hayatı 16 Kasım tarihinde beyaz perdede izleyici ile buluşturulacak. Ancak filmin yapımına Kaya’nın eşi Gülten Kaya itirazda bulundu. Yasal varis konumundaki Kaya, film için kendilerinden izin alınmadığını söyledi.

Sanatçı Ahmet Kaya’nın sürgünde, Fransa’nın başkenti Paris’te 43 yaşındayken sonlanan hayatı film oluyor.

“AHMEDO İki Gözüm” isimli film, Türkiye, Almanya ve İsviçre ortak yapımı.

Filmin yönetmenliğini uluslararası pek çok ödüle sahip olan İranlı yönetmen Adnan Osman Shanaz ile Arafat Rüzgar üstleniyor.

16 Kasım’da vizyonda

Medyaradar’ın haberine göre yapımcılığını 7. Sanat Sinema, Ökkeş Sevimli, Arafat Rüzgar ve Eşref Bukan’ın yaptığı filmde Ahmet Kaya’nın hayatındaki önemli olaylar çarpıcı ve hafızalardan silinmeyecek sahnelerle izleyiciye sunulacak.

Filmde, Ahmet Kaya’nın hedef alınmasına, sürgünde yaşadıklarına ve özel hayatına ışık tutulacak.

Senaristliğini Gönül Aktürk’ün yaptığı, çeşitli ülkelerden yüzlerce oyuncunun rol alacağı “AHMEDO İki Gözüm” adlı filmde Ahmet Kaya rolünü kimin oynadığı ise henüz açıklanmadı.

Çekimleri Malatya, İstanbul ve Paris’te yapılacak olan film, 16 Kasım 2019’da Türkiye ve 27 ayrı ülkede aynı anda vizyona girecek.

Gülten Kaya’dan itiraz

Öte yandan filmin yapımına Ahmet Kaya’nın yasal varisleri eşi Gülten Kaya ile kızları Çiğdem Kaya Öztürk ve Melis Kaya itiraz etti.

Yapılan resmi açıklamada, “Muhtelif mecralarda bir süredir ‘Sanatçı Ahmet Kaya’nın sinema filmi yapılıyor, yapılacak’ şeklinde çıkan haberlerin, sanatçının yasal varisleri ve temsilcileri ile hiçbir ilgisi yoktur” denilerek şu ifadelere yer verildi:

“Ahmet Kaya’nın yasal varislerinin, kendilerinden izin alınmadan Ahmet Kaya’yı dolaylı ya da dolaysız konu alan, çağrıştıran, onun hikayesinin anlatıldığı ya da esinlenmeler içeren, eserlerinin yer aldığı hiçbir projeye Türkiye Cumhuriyeti sınırları ve tüm Dünya kapsamında izinleri de yoktur.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazi Katliamı'nın üzerinden 24 yıl geçti
Sonraki Haber
Kürdoloji çalışmaları için 'Bahar Akademisi' başlıyor