Ana SayfaGüncelAkar’dan F-35 açıklaması

Akar’dan F-35 açıklaması

HABER MERKEZİ – Milli Savunma Bakanı Akar, ABD’den gelen açıklamalara rağmen F-35 savaş uçağı teslim sürecinin normal işlediğini ve uçakların Kasım ayında gelmesini beklediklerini söyledi.

Türkiye ve ABD arasındaki F-35 programına ilişkin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan açıklama geldi.

ABD’den gelen açıklamalara rağmen sürecin normal seyrinde ilerlediğini belirten Akar, “Pilotlarımız, bakım personelimiz ABD’de eğitim almayı sürdürüyor” dedi.

F-35’lerin Kasım ayında gelmesini beklediklerini söyleyen Akar, şunları ifade etti:

“Kasım’da uçakların Malatya’ya gelmesini bekliyoruz. Bununla ilgili Malatya’daki altyapı hazırlıklarımız tamamlandı.”

Türkiye’nin NATO’dan kopmadığını da söyleyen Bakan Akar, “Sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getiriyoruz” dedi.

ABD, F-35 satışı için Ankara’ya şart koşmuştu

ABD Dışişleri Bakanlığı, bu ayın başında yaptığı açıklamada Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alması durumunda yaptırım uygulayacağı uyarısında bulunmuştu.

Açıklamada, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alması halinde Ankara ve Washington arasındaki F-35 programının yeniden değerlendirileceği belirtilmişti.

Bakanlık Sözcüsü Robert Palladino, “Türkiye’yi, Rusya’dan S-400 satın alması durumunda F-35 programına katılımının yeniden değerlendirileceği ve gelecekteki diğer muhtemel silah satışlarını riske sokacağı konusunda açıkça uyardık” diye konuşmuştu.

Pentagon Sözcüsü Charles Summers da Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi almasının ciddi sonuçları olacağını söylemişti.

Summers yaptığı açıklamada, “Eğer Türkiye S-400’leri alırsa bunun ilişkilerimiz ve askeri ilişkilerimiz açısından ciddi sonuçları olur” demiş ve eklemişti: “Eğer S-400’leri alırlarsa bu Patriot ve F-35’leri etkiler. F-35 ve Patriot’ları alamazlar.”


ABD’den S-400 uyarısı: F-35 satışı için Ankara’ya şart koştular

Pentagon’dan Ankara’ya S-400 uyarısı


Karınca, NTV
Previous post
Mersin'de bir kadın ayrı yaşadığı eşi tarafından öldürüldü
Next post
Mermi vaadi neden tutmadı? – Bahadır Altan