Ana SayfaGüncelAli İsmail Korkmaz doğum gününde anıldı

Ali İsmail Korkmaz doğum gününde anıldı

HABER MERKEZİ – Gezi Direnişi sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz, doğum gününde Hatay’da anıldı.

Eskişehir’de Gezi Direnişi sırasında dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın doğum gününde, kendi adına kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) öncülüğünde anma etkinliği ve Hatay’da “Barış Koşusu” yapıldı.

İlk olarak Antakya Meclis Kültür Sanat Merkezi’nde ailesi, sevenleri ve çok sayıda kişinin katılımıyla doğum günü kutlanarak, Korkmaz anıldı.

Etkinlikte söz alan anne Emel Korkmaz, kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek, “Siz olduğunuz sürece Ali İsmail yaşıyor” dedi.

Konuşma sonrası ALİKEV müzik grubu ve Hüsnü Arkan sahne aldı.

‘Barış Koşusu’ yapıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve ALİKEV tarafından organize edilen, Defne Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası desteğiyle bu yıl 2’ncisi düzenlenen “Barış Koşusu” yapıldı.

Koşuya anne Korkmaz ile baba Şahap Korkmaz da katıldı.

Antakya Atatürk Parkı’ndan başlayan etkinlikte yurttaşlar, Gündüz, Kurtuluş, Kanatlı, İzzet Güçlü, İnönü ve Hürriyet caddelerinde oluşturulan 4 ve 10 kilometre parkurlarda koştu.

Koşu sonunda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir’deki Gezi Direnişi eylemleri sırasında hayatını kaybetti.

Ali İsmail Korkmaz 2 Haziran gecesi önce polis ardından iki defa da eli sopalı gruplar tarafından darp edildi.

38 gün komada kaldı, 10 Temmuz günü hayatını kaybetti.

Ali İsmail Korkmaz’ın adı, ailesinin kurduğu vakıfta yaşıyor.

10 Temmuz 2014’te açılışı yapılan Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Gençlik Merkezi’nde gençlerin okul boyamaktan uçurtma şenliğine dek genişleyen etkinlikleri, Düş Elçileri projesi, öğrencilere burs vermek, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz’ın önde olduğu Yardımseverlik Koşusu gibi etkinliklere ev sahipliği yapıyor.


Mezopotamya Ajansı
Previous post
Hürriyet'ten tekzip yok: Muhalefet HDP'den açıklama istemeliymiş
Next post
130'uncu gün: Ahmet Türk'ten çağrı, Leyla Güven'den vekillere mesaj