Ana SayfaGüncelBahçeli yine ‘beka’ dedi, Yıldırım aksini söyledi: Yerelde gündem olmamalı

Bahçeli yine ‘beka’ dedi, Yıldırım aksini söyledi: Yerelde gündem olmamalı

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli bir kez daha yerel seçimler için ‘beka’ konusunu gündeme getirirken, ‘Cumhur İttifakı’nın adayı Yıldırım ise aksini dile getirdi: “Beka tartışmasının yerelde gündemde olmaması lazım.”

Yozgat’ta partisi tarafından düzenlenen mitingde konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, muhalefeti hedef aldı, bir kez daha ‘beka’ konusunu gündeme getirdi.

Bahçeli, “Karşımızda iki seçenek var. Ya olacağız ya hep birlikte yok olacağız. Ya beka diyeceğiz ya da belaya razı olacağız” dedi.

‘Cumhur İttifakı’ adayı Yıldırım: Yerelde gündem olmamalı

AKP ve MHP’den oluşan ‘Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ise yerel seçimlerde ‘beka’ tartışmalarına nokta koyulmasını istedi.

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk’e konuşan Yıldırım, şunları söyledi:

“Biz devlet başkanı seçmiyoruz, şehri yönetecek kişiyi seçiyoruz. İstanbul’da genel siyasetin, kutuplaşma siyasetinin gölgesinde kalırsak yazık olur, İstanbul adına üzülürüm. Böyle olmaması için de azami gayret gösteriyorum.

“Beka dediğimiz şey bayrak, toprak, millet, devlettir. Bu kavramlar, üzerinde tartışma yapılacak şeyler değil. İttifakların oluşma şekli bu tartışmayı gündeme getiriyor. Terörle yan yana gözüken bir partinin, bir ittifakla işbirliği yapması ister istemez bu tartışmayı gündemde tutuyor.

“Bu beka tartışmasının yerelde gündemde olmaması lazım. İstanbul’u ve İstanbulluların sorunlarını tartışmamız gerekir. Benim gönlüm razı değil buna.”

Bahçeli’nin yanı sıra AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da seçim mitinglerinde ‘beka’ konusunu gündeme getiriyor.

HDP’yi hedef alarak konuyu gündeme getiren Erdoğan’a göre “be seçim aynı zamanda bir beka seçimi”.

Erdoğan ve Bahçeli’nin aksine CHP ve HDP ülkede bir ‘beka’ problemi olmadığını dile getiriyor.